Κόσμος

Σκωτία: «Άκυρο» σε επίσκεψη Τραμπ λόγω καραντίνας

Η πρωθυπουργός στη Σκωτία Νίκολα Στέρτζον προειδοποίησε σήμερα τον Ντόναλντ Τραμπ ότι λόγω των μέτρων για την αντιμετώπιση της πανδημίας, δεν είναι δυνατόν να επισκεφθεί την περιοχή, όπου διαθέτει γήπεδα γκολφ.

Αφορμή για τη δήλωση αυτή στάθηκαν οι δημοσιογραφικές πληροφορίες που ανέφεραν ότι ο απερχόμενος Αμερικανός πρόεδρος σκοπεύει να επισκεφθεί τη Σκωτία τις τελευταίες ημέρες της θητείας του.

Σύμφωνα με τη σκωτσέζικη εφημερίδα Sunday Post, το αεροδρόμιο του Πρέστγουικ ενημερώθηκε για την άφιξη του Boeing 757, το οποίο χρησιμοποιεί μερικές φορές ο Τραμπ, στις 19 Ιανουαρίου, δηλαδή την παραμονή της ορκωμοσίας του Τζο Μπάιντεν.

Στο ρεπορτάζ γίνεται λόγο για «έντονη δραστηριότητα» αεροσκαφών της αμερικανικής πολεμικής αεροπορίας στο αεροδρόμιο αυτό. Τα μαχητικά φαίνεται ότι έκαναν μια «αναγνωριστική» αποστολή στο Τραμπ Τέρνμπερι, το ένα από τα δύο γήπεδα γκολφ που διαθέτει ο Τραμπ στη Σκωτία.

Ένας εκπρόσωπος του αεροδρομίου του Πρέστγουικ ανέφερε πάντως στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι «δεν αναμένει κάποια επίσκεψη του Ντόναλντ Τραμπ τον Ιανουάριο».

Όταν ρωτήθηκε για το θέμα αυτό, η Στέρτζον απάντησε ότι «δεν έχει ιδέα για τα σχέδια» του Τραμπ, αλλά «ελπίζει ότι το άμεσο σχέδιό του είναι να φύγει από τον Λευκό Οίκο».

«Αλλά προς το παρόν δεν επιτρέπουμε στον κόσμο να έρθει στη Σκωτία, εκτός από τα απολύτως αναγκαία ταξίδια», υπενθύμισε, επικαλούμενη το λοκντάουν. «Ισχύει για αυτόν όπως και για οποιονδήποτε άλλον. Και το να έρθει κάποιος για να παίξει γκολφ, είναι ένας λόγος που εγώ δεν θα τον θεωρούσα απολύτως αναγκαίο», πρόσθεσε.

Μέχρι τώρα έχουν διατυπωθεί πολλές εικασίες και φήμες για το τι θα κάνει ο Τραμπ, ο οποίος αρνείται να παραδεχτεί την ήττα του, στις 20 Ιανουαρίου, την ημέρα της ορκωμοσίας του Μπάιντεν. Αν δεν παραστεί στην τελετή στην Ουάσινγκτον θα σπάσει μια παράδοση σχεδόν ενός αιώνα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Η Ρωσία έταζε δουλειά οικοδομής σε Κουβανούς και τους έστελνε το μέτωπο – Ο 37χρονος που πολέμησε στην Ουκρανία και κατέληξε την Ελλάδα
Αναζητώντας καλύτερο μέλλον, Κουβανοί εξαπατήθηκαν και ταξίδεψαν στη Μόσχα για να γίνουν οικοδόμοι - Η Ρωσία με τη βία τους έστειλε στην πρώτη γραμμή του πολέμου - Ο Φρανσίσκο Γκαρσία κατάφερε να διαφύγει και ξέμεινε στην Ελλάδα ως μισθοφόρος
Ο Κουβανός που κατέληξε να πολεμά υπέρ της Ρωσίας στην Ουκρανία
Ναΐμ Κάσεμ: Ο επικεφαλής της Χεζμπολάχ αποκλείει το ενδεχόμενο «να συνθηκολογήσει» υπό την απειλή του Ισραήλ
Ο Κάσεμ τόνισε ότι το Ισραήλ πρέπει πρώτα να εφαρμόσει τη συμφωνία κατάπαυσης του πυρός με τον Λίβανο, «να αποσυρθεί από τα κατεχόμενα εδάφη και να απελευθερώσει τους κρατούμενους
Ο Ναΐμ Κάσεμ 1
Νετανιάχου: «Απαράδεκτες» οι απαιτήσεις της Χαμάς ενόψει των συνομιλιών για τη Γάζα – «Συνεχίζονται οι προσπάθειες για ανάκτηση των ομήρων μας»
Η Χαμάς θέτει ως όρους την αποχώρηση των ισραηλινών δυνάμεων από τη Γάζα, την παροχή εγγυήσεων για τη μη επανάληψη των συγκρούσεων κατά την διάρκεια των διαπραγματεύσεων και την ανάθεση της διανομής ανθρωπιστικής βοήθειας
Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου
Ο Έλον Μασκ, το «Κόμμα της Αμερικής» και η αναφορά στον θρίαμβο του Επαμεινώνδα στα Λεύκτρα
Ο τρόπος για να σπάσει ο ενιαίο κομματικός μηχανισμός είναι μία παραλλαγή της στρατηγικής του Επαμεινώνδα στα Λεύκτρα: «Εξαιρετικά συγκεντρωμένη ισχύς σε συγκεκριμένη τοποθεσία στο πεδίο της μάχης» λέει ο Μασκ
Ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο Έλον Μασκ 1