Πέμπτη, 29 Φεβ.
15oC Αθήνα

Σκοτώθηκαν 17 αντάρτες Χούθι της Υεμένης σε αμερικανικές πυραυλικές επιθέσεις

Σκοτώθηκαν 17 αντάρτες Χούθι της Υεμένης σε αμερικανικές πυραυλικές επιθέσεις
Reuters

Στην Υεμένη, αντάρτες Χούθι έχασαν τη ζωή τους σε αμερικανικά πλήγματα. Την είδηση μετέδωσε ένα επίσημο μέσο της παραστρατιωτικής οργάνωσης μετά τις δημόσιες κηδείες τους που τελέστηκαν στην πρωτεύουσα Σαναά.

Σύμφωνα με μέσο ενημέρωσης που πρόσκειται στους αντάρτες Χούθι της Υεμένης, δέκα επτά παραστρατιωτικοί σκοτώθηκαν σε επιδρομές των ενόπλων δυνάμεων των ΗΠΑ.

«Οι σοροί των μελών των ενόπλων δυνάμεων που έπεσαν ως μάρτυρες κατά τη διάρκεια των αμερικανο-βρετανικών βομβαρδισμών μεταφέρθηκαν σε μια νεκρώσιμη πομπή στη Σαναά», έγραψε το πρακτορείο ειδήσεων Saba προσθέτοντας τα ονόματά τους.

Οι ΗΠΑ ανακοίνωσαν πως διεξήγαγαν την Πέμπτη (08.02.2024) νέα πλήγματα, στοχοθετώντας τέσσερα drones και επτά πυραύλους Κρουζ «έτοιμους να εκτοξευτούν εναντίον πλοίων στην Ερυθρά Θάλασσα» από τους Χούθι στην Υεμένη, όπου οι αντάρτες ελέγχουν τεράστιες εκτάσεις.

Ο αμερικανικός στρατός διεξήγαγε επίσης πλήγματα την Τετάρτη (07.02.2024) εναντίον περιοχών των φιλοϊρανών Χούθι.

Σε διάγγελμά του μέσω των social media, ο διοικητής των Χούθι, Ανσάρ Αλλάχ, μίλησε για τις εξελίξεις σε όλα τα μέτωπα του πολέμου.

Σχετικά με την πολιορκία της Ράφα, ανέφερε πως το Ισραήλ, «με τη συμμετοχή Βρετανών και Αμερικανών, ετοιμάζεται να στοχοποιήσει τη Ράφα για να προκαλέσει μεγαλύτερη καταστροφή στους εκτοπισμένους και τους ντόπιους εκεί. Τα αμερικανικά και βρετανικά αναγνωριστικά αεροπλάνα παίζουν βασικό ρόλο στην προετοιμασία για τη στοχοποίηση της Ράφα».

Τέλος, ο διοικητής των Χούθι, αποκάλεσε το Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών ως το «Συμβούλιο Ασφαλείας των αλαζόνων», που πλέον προστατεύει μονάχα τους Αμερικανούς και τους Ισραηλινούς.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις