Κόσμος

Σκούρα τα πράγματα για Νετανιάχου! Καταθέτει και μετά παραπέμπεται για διαφθορά!

Τώρα αρχίζουν τα δύσκολα για τον Μπέντζαμιν Νετανιάχου ο οποίος θα κληθεί να καταθέσει και μετά θα παραπεμφθεί για τα σκάνδαλα διαφθοράς.

Αυτό ανακοίνωσε σήμερα ο γενικός εισαγγελέας του Ισραήλ που ενημέρωσε και επίσημα τον Μπέντζαμιν Νετανιάχου πως θα του ασκηθεί δίωξη για διαφθορά, απάτη και κατάχρηση εμπιστοσύνης, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Δικαιοσύνης.

[read4more]

Ο εισαγγελέας Αβιτσάι Μάντελμπλιτ εξήγησε ότι η απόφασή του δεν είναι “οριστική” και ότι θα παράσχει στον 69χρονο πρωθυπουργό Μπέντζαμιν Νετανιάχου τη δυνατότητα να του δώσει εξηγήσεις πριν λάβει την τελική απόφασή του.

Η απόφαση αυτή μπορεί να αλλάξει τα δεδομένα στις εκλογές που θα διεξαχθούν στις 9 Απριλίου και να θέσει σε κίνδυνο την κυριαρχία του Νετανιάχου, ο οποίος κυβερνά το Ισραήλ τα τελευταία 13 χρόνια. Όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ η δίωξη αυτή αφορά τον “φάκελο 4.000”, την κωδική ονομασία που είχε δοθεί από τις δικαστικές αρχές στην υπόθεση του τηλεπικοινωνιακού ομίλου Bezeq.

Ο πρωθυπουργός φέρεται ότι προσπάθησε να εξασφαλίσει ευνοϊκή μεταχείριση από τον ενημερωτικό ιστότοπο Walla, με αντάλλαγμα κάποιες “διευκολύνσεις” προς τον όμιλο, ο οποίος θα εξασφάλιζε εκατοντάδες εκατομμύρια από αυτή την υπόθεση. Όσον αφορά τις άλλες δυο κατηγορίες για τον Νετανιάχου, κάνουν λόγο για απάτη και κατάχρηση εμπιστοσύνης.

Η παραπομπή του Νετανιάχου, εφόσον αποφασιστεί τελικά κάτι τέτοιο, δεν πρόκειται να γίνει πριν περάσουν αρκετοί μήνες. Κάτι που σημαίνει ότι δεν πρόκειται να του ασκηθεί δίωξη πριν από τις εκλογές. Δεν υποχρεούται επίσης να παραιτηθεί από το αξίωμά του, στην περίπτωση που κερδίσει τις εκλογές και παραμείνει στο πόστο του.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Πάνω από 40 νεκροί και 200 τραυματίες από ισραηλινές επιθέσεις στη Γάζα - Οι μισοί πέθαναν στην προσπάθειά τους να πάρουν τρόφιμα
Συγγενείς των νεκρών έφθασαν σήμερα στο νοσοκομείο Νάσερ για να θρηνήσουν τους δικούς τους ανθρώπους. Γυναίκες και παιδιά έκλαιγαν δίπλα σε σορούς τυλιγμένες σε λευκά σάβανα
Πενθούσες αντιδρούν κατά τη διάρκεια της κηδείας Παλαιστίνιου που σκοτώθηκε από ισραηλινά πυρά, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας της Γάζας, κοντά σε κέντρο διανομής στη Ράφα
Νέοι ισραηλινοί βομβαρδισμοί στην Τεχεράνη - Οι Φρουροί της Επανάστασης καλούν τους κατοίκους του Τελ Αβίβ να το εγκαταλείψουν
Σύμφωνα με το ιρανικό πρακτορείο ειδήσεων Fars, η ισραηλινή Αεροπορία χτύπησε στρατιωτική βάση στη δυτική Τεχεράνη - Νέες πυραυλικές επιθέσεις κατά του Ισραήλ ετοιμάζουν οι Ιρανοί
Πυκνός καπνός από πετρελαϊκές εγκαταστάσεις στην Τεχεράνη που χτυπήθηκαν από ισραηλινά μαχητικά
Ανανεώθηκε πριν 55 λεπτά