Κυριακή, 26 Μαΐ
23oC Αθήνα

Σλοβενία: Αυστρία και Κροατία κλείνουν δεκάδες διαβάσεις στα σύνορα!

Βόλος

Η Αυστρία και η Κροατία ανακοίνωσαν ότι θα κλείσουν προσωρινά δεκάδες μικρές διαβάσεις στα σύνορα με τη Σλοβενία για να σταματήσουν τη διάδοση του κορονοϊού, ενώ διατηρούν ανοιχτές τις κύριες, σύμφωνα με όσα μεταδίδει το σλοβενικό πρακτορείο ειδήσεων STA.

Οι εξελίξεις στην Σλοβενία

Από τα μεσάνυχτα της Τρίτης 17 Μαρτίου, η διέλευση προς και από την Αυστρία θα επιτρέπεται μόνο από τις διαβάσεις Καράβανκε, Σέντιλι, Γκόρνα Ράντγκονα και Λιούμπελι καθώς και από τα σημεία Κούζμα, Τράτε, Ραντέλι, Κόρενσκο Σέντλο και Βιτς, τονίζει το STA, επικαλούμενο ανάρτηση της πρέσβειρας της Αυστρίας στη Σλοβενία Σίγκριντ Μπέρκα στο Twitter.

Η Κροατία ανακοίνωσε επίσης ότι κλείνει 27 μικρές συνοριακές διαβάσεις με τη Σλοβενία. Ο υπουργός Εσωτερικών της Κροατίας Νταβόρ Μποζίνοβιτς δήλωσε ότι η απόφαση για το κλείσιμο των διαβάσεων θα τεθεί σήμερα, πιθανώς, σε εφαρμογή.

Τα σύνορα της Σλοβενίας με την Κροατία είναι τα εξωτερικά σύνορα της ζώνης Σένγκεν. Τα σημεία διέλευσης που υπόκεινται στο κλείσιμο είναι ανοικτά μόνο στους πολίτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αλλά χρησιμοποιούνται κυρίως από τους ντόπιους. Τα διεθνή συνοριακά σημεία διέλευσης με την Κροατία -32, σύμφωνα με στοιχεία της αστυνομίας- παραμένουν ανοιχτά.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις