Κόσμος

Σόιμπλε: Η Γαλλία έχει ευθύνες και πρέπει να μειώσει το έλλειμμά της

Η Γαλλία έχει μία ειδική ευθύνη για την διασφάλιση της σταθερότητας στην Ευρώπη και θα πρέπει να συνεχίσει προς την κατεύθυνση της μείωσης του ελλείμματός της, είπε σε συνέντευξή του ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

Μιλώντας λίγες ημέρες αφ’ ότου το Παρίσι παραδέχθηκε πως θα εξετάσει με αξιωματούχους της ΕΕ στις Βρυξέλλες την προοπτική να καθυστερήσει το χρονοδιάγραμμα για τη μείωση του γαλλικού ελλείμματος, ο Σόιμπλε υπογράμμισε πως το Βερολίνο μπορεί να ζήσει και με μία τέτοια παράταση.

«Η Γαλλία κι η Γερμανία έχουν μία ειδική ευθύνη. Και οι δύο μαζί συνθέτουν έναν ισχυρό πυρήνα στην Ευρώπη», δήλωσε ο Σόιμπλε στο πρακτορείο Ρόιτερς.

«Πριν δέκα χρόνια, οι κυβερνήσεις στη Γαλλία και τη Γερμανία διαδραμάτισαν έναν αποφασιστικό ρόλο για την αποδυνάμωση του Συμφώνου Ανάπτυξης και Σταθερότητας. Αυτό δεν πρέπει να επαναληφθεί σε καμία περίπτωση. Έχω μεγάλη εμπιστοσύνη στη Γαλλία πως θα εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της».

Ο Σόιμπλε, που δηλώνει Γαλλόφιλος και ο οποίος μεγάλωσε κοντά στον Μέλανα Δρυμό, κοντά στην μεθόριο με τη Γαλλία, απέρριψε τις υπόνοιες ότι η Γερμανία ενδέχεται να σπεύδει βραδέως προς την πλήρη ολοκλήρωση στην ευρωζώνη όσο εξομαλύνεται η κρίση και με δεδομένο τις επερχόμενες εκλογές στη χώρα.

Η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ και ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ έχουν ανακοινώσει πως θα παρουσιάσουν τις κοινές τους προτάσεις για μία «δημοσιονομική ένωση» τον Μάιο, έναν μήνα πριν τη Σύνοδο Κορυφής των ηγετών της ΕΕ.

«Η Γερμανία θέλει να βαδίσει προς τα μπρος μαζί με τη Γαλλία όσο αυτό είναι δυνατόν», πρόσθεσε ο Σόιμπλε.

«Όσον αφορά τα σχέδιά μας για τον Μάιο, το βασικό ερώτημα είναι πως μπορούμε να ενδυναμώσουμε τη λήψη αποφάσεων στην Ευρώπη και να δώσουμε ώθηση στην ανάπτυξη με βιώσιμο τρόπο μέσα από διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις».

Διαβάστε

Σόιμπλε: Σε καλό δρόμο η Ελλάδα

 

Ο Σόιμπλε παρεμβαίνει στις ιταλικές εκλογές;

“Τι συμβαίνει με τις γαλλικές φρεγάτες”; Ο ΣΥΡΙΖΑ ζητά εξηγήσεις από τον Παναγιωτόπουλο

Στέλεχος της Μέρκελ: “Προβληματικό παιδί η Γαλλία”

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ανείπωτη τραγωδία στην Ταϊλάνδη: 32 οι νεκροί από την κατάρρευση γερανού σε τρένο, πάνω από 60 τραυματίες
Επτά από τους 60 τραυματίες βρίσκονται σε σοβαρή κατάσταση, ενώ τρεις αγνοούνται - Από την πτώση του γερανού εκτροχιάστηκε το τρένο το οποίο συνέδεε την πρωτεύουσα Μπανγκόκ με την επαρχία Ούμπον Ράτσατανι
Πολύνεκρο δυστύχημα με τρένο στην Ταϊλάνδη
Τραμπ: «Οι ΗΠΑ χρειάζονται την Γροιλανδία – Το NATO να βοηθήσει ώστε να την πάρουμε αλλιώς θα το κάνουν Ρωσία ή Κίνα»
«Το ΝΑΤΟ γίνεται πολύ πιο ισχυρό και αποτελεσματικό με τη Γροιλανδία στα χέρια των ΗΠΑ, οτιδήποτε λιγότερο είναι απαράδεκτο» είπε ο Αμερικανός πρόεδρος
Ο Ντόναλντ Τραμπ
Οι συγγενείς του καταδικασμένου σε θάνατο Ερφάν Σολτανί στο Ιράν εκλιπαρούν τον Τραμπ: «Μην τον αφήσετε να πεθάνει»
Ο 26χρονος Ερφάν Σολτανί αναμένεται να απαγχονιστεί σήμερα Τετάρτη 14.01.2026 - Παρά τις προειδοποιήσεις του Τραμπ, το Ιράν αγνόησε τις απειλές και δεσμεύτηκε να επισπεύσει τις εκτελέσεις
Ο 26χρονος Ερφάν Σολτανί