Παρασκευή, 19 Απρ.
21oC Αθήνα

Σοκ! Επέτρεψαν την ευθανασία σε θύμα βιασμού – Της έκαναν θανατηφόρο ένεση

Σοκ! Επέτρεψαν την ευθανασία σε θύμα βιασμού – Της έκαναν θανατηφόρο ένεση

Αφού κρίθηκαν ανίατα τα ψυχολογικά τραύματα μιας 20χρονης από την Ολλανδία που είχε κακοποιηθεί ως παιδί, σύμφωνα με τη νομοθεσία της επέτρεψαν την ευθανασία.

Η νεαρή κοπέλα υπέφερε από ανορεξία, χρόνια κατάθλιψη και παραισθήσεις και τελικά έγινε αποδεκτό το αίτημά της να βάλει τέλος στη ζωή της. Της έκαναν τη θανατηφόρο ένεση, κρίνοντας ότι δεν μπορούσε να θεραπευτεί.

Η ευθανασία έγινε παρά την πρόοδο της ψυχολογικής της κατάστασης μετά από εντατική θεραπεία πριν από δύο χρόνια και παρά το γεγονός πως οι γιατροί στην Ολλανδία θεωρούσαν πως ένα τέτοιο αίτημα από ασθενή μπορεί να είναι μια κραυγή για βοήθεια.

Η νεαρή κοπέλα άρχισε να υποφέρει από ψυχικές διαταραχές πριν από 15 χρόνια όταν και κακοποιήθηκε σεξουαλικά. Εκτιμάται ότι έπεσε θύμα κακοποίησης από τα 5 ως τα 15 της χρόνια. Η απόφαση εξόργισε βουλευτές και ακτιβιστές που τάσσονται κατά της ευθανασίας στη Βρετανία, με έναν βουλευτή των Εργατικών να υποστηρίζει πως τώρα ένα θύμα σεξουαλικής κακοποίησης τιμωρήθηκε με θάνατο.

Η είδηση έρχεται κατά τη διάρκεια της συνεχιζόμενης διαμάχης για την ευθανασία στη Βρετανία, με πολλούς πολίτες να ταξιδεύουν στη νόμιμη κλινική Dignitas στην Ελβετία για να βάλουν τέλος στη ζωή τους.

Πηγή: Dailymail

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε