Κόσμος

Σοκ στην Ουκρανία: Συνταγματάρχης της SBU δολοφονήθηκε εν ψυχρώ στο Κίεβο – Καρέ καρέ η στιγμή της επίθεσης

Ο δράστης φαίνεται πως πυροβόλησε πέντε φορές το υψηλόβαθμο στέλεχος των ουκρανικών υπηρεσιών ασφαλείας

Συναγερμός σήμανε σήμερα (10.07.2025) στο Κίεβο, αφού ένα υψηλόβαθμο στέλεχος των ουκρανικών υπηρεσιών ασφαλείας (SBU) δολοφονήθηκε εν ψυχρώ, σε μια υπόθεση σχετικά σπάνια στην Ουκρανία.

«Ποινική έρευνα ξεκίνησε για τον θάνατο ενός στελέχους της SBU στον τομέα Χολοσίβσκι στο Κίεβο», ανέφεραν οι SBU σε ανακοίνωση προς το Γαλλικό Πρακτορείο, χωρίς να διευκρινίζουν την ακριβή ταυτότητα του θύματος, με το περιστατικό να έχει συγκλονίσει την Ουκρανία.

Οι υπηρεσίες ασφαλείας και η ουκρανική αστυνομία «λαμβάνουν όλα τα απαραίτητα μέτρα προκειμένου να προσδιορίσουν τις περιστάσεις του εγκλήματος και να οδηγήσουν τους υπευθύνους στη δικαιοσύνη», συνέχισε η πηγή αυτή.

Βίντεο από κάμερα επιτήρησης, η αυθεντικότητα του οποίου δεν έχει επαληθευθεί από το Γαλλικό Πρακτορείο, που μεταδόθηκε από ουκρανικά κανάλια στο Telegram, δείχνει έναν άνδρα με κουκούλα να σκοτώνει ένα άτομο κοντά σε χώρο στάθμευσης και στη συνέχεια να τρέπεται σε φυγή.

«Οι δυνάμεις της τάξης που έφθασαν επί τόπου ανακάλυψαν το πτώμα ενός άνδρα που έφερε τραύμα από σφαίρα», διευκρίνισε από την πλευρά της η αστυνομία, λέγοντας ότι θέλει να «προσδιορίσει όλες τις περιστάσεις του συμβάντος».

Σύμφωνα με το ανεξάρτητο ουκρανικό μέσο ενημέρωσης Ukrainska Pravda, το θύμα ήταν ο συνταγματάρχης Ιβάν Βόρονιτς.

Ο ύποπτος πυροβόλησε πέντε φορές το θύμα με πιστόλι που έφερε σιγαστήρα, ανέφερε επίσης το μέσο ενημέρωσης, επικαλούμενο πηγές στις SBU.

Επιθέσεις σαν αυτή στο φως της μέρας είναι σπάνιες στο Κίεβο, ακόμη και μετά την έναρξη της ρωσικής εισβολής τον Φεβρουάριο του 2022.

Για περισσότερα από τρία χρόνια, Ουκρανοί και Ρώσοι κατηγορούν οι μεν τους δε τακτικά για οργανωμένες δολοφονίες κυρίως πολιτικών και στρατιωτικών αξιωματούχων, καθώς και για δολιοφθορά ή για κατασκοπεία.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Στροφή Ζελένσκι για τις εκλογές στην Ουκρανία: Μετά τις πιέσεις Τραμπ δηλώνει έτοιμος για κάλπες αν υπάρξουν εγγυήσεις ασφαλείας
Νωρίτερα ο Ντόναλντ Τραμπ είπε πως ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι χρησιμοποιεί τον πόλεμο ως δικαιολογία για να μην γίνουν εκλογές - Ο Βλάντιμιρ Πούτιν αρνείται να διαπραγματευτεί με τον Ουκρανό ομόλογό του, χαρακτηρίζοντάς τον «παράνομο»
Ντόναλντ Τραμπ / Βολοντίμιρ Ζελένσκι
Φρίκη στην Βρετανία: Γόνος πλούσιας οικογένειας δολοφόνησε την σύντροφό του με κουζινομάχαιρο – Την κατηγόρησε ότι του επιτέθηκε πρώτη
Ο 26χρονος υποστήριξε στο δικαστήριο ότι η 31χρονη σύντροφός του του επιτέθηκε πρώτη με κουζινομάχαιρο ενώ φαινόταν «τρελή», «παράφρων» και «δαιμονισμένη»
Ο πλούσιος 26χρονος που κρίθηκε ένοχος για την δολοφονία της συντρόφου του