Παρασκευή, 26 Απρ.
17oC Αθήνα

Σοκάρουν οι λεπτομέρειες της δολοφονίας Κανέιρο

Κανέιρο

Οικονομικά είναι τα κίνητρα πίσω από τη δολοφονία της ομογενούς Τζένιφερ Καρύδη – Κανέιρο, του συζύγου της και των δυο παιδιών τους, μέσα στο σπίτι τους στο Νιου Τζέρσεϊ. Οι αρχές απήγγειλαν κατηγορίες στον Πολ Κανέιρο και έδωσαν σοκαριστικές λεπτομέρειες για τον τετραπλό φόνο.

Όλα έγιναν το πρωί της 20ης Νοεμβρίου, όταν ο κατηγορούμενος Πολ Κανέιρο, σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα ο εισαγγελέας της κομητείας Μάνμουθ, Κρίστοφερ Γκραμιτσιόνι, πήγε στο σπίτι του αδερφού του στο Κολτς Νεκ στο Νιου Τζέρσεϊ. Στο σπίτι όπου έμεναν ο αδερφός και συνεταίρος του Κιθ Κανέιρο, η ελληνικής καταγωγής σύζυγός του Τζένιφερ και τα δυο τους παιδιά, ο 11χρονος Τζέσε και η 8 ετών Σοφία.

Το πρώτο θύμα, σύμφωνα με τον εισαγγελέα, ήταν ο 50χρονος Κιθ Κανέιρο. Ο αδερφός του τον εκτέλεσε στην αυλή του σπιτιού, πυροβολώντας τον πολλές φορές. Στη συνέχεια, με κατάσταση αμόκ, οι αρχές θεωρούν ότι μπήκε στο σπίτι και δολοφόνησε την άτυχη Τζένιφερ Καρύδη – Κανέιρο. Την πυροβόλησε και τη μαχαίρωσε, πριν σκοτώσει με μαχαίρι τα δυο ανίψια του. Τόσο η 45χρονη γυναίκα όσο και τα δυο παιδιά έφεραν πολλαπλά τραύματα από μαχαίρι.

Ο 11χρονος Τζέσε
Η 8χρονη Σοφία

Με σκοπό να καλύψει τα ίχνη και το έγκλημά του, ο Πολ Κανέιρο φέρεται να έβαλε φωτιά στο υπόγειο του σπιτιού. Μια φωτιά που έκαιγε για ώρες πριν επεκταθεί σε όλο το σπίτι, όπου βρίσκονταν τα πτώματα της τετραμελούς οικογένειας. «Είναι η πιο βίαιη υπόθεση που έχω αντιμετωπίσει» είπε ο Γκραμιτσιόνι.

Κιθ και Τζένιφερ Κανέιρο

Με τα όπλα του εγκλήματος στην κατοχή του, ο Πολ Κανέριο έφυγε από το Κολτς Νεκ και κατευθύνθηκε στο σπίτι του, στο Όσεαν Τάουνσιπ. Εκεί, έβαλε φωτιά και στο δικό του σπίτι, μέσα στο οποίο βρίσκονταν η γυναίκα και οι κόρες του, οι οποίες, πάντως, κατάφεραν να γλιτώσουν. Στόχος του, σύμφωνα πάντα με το κατηγορητήριο, όχι μόνο να καταστρέψει τα πειστήρια του εγκλήματος αλλά και να δημιουργήσει την αίσθηση στις αρχές πως τόσο εκείνος όσο και ο αδερφός του είχαν στοχοποιηθεί από αγνώστους!

Οι αρχές απήγγειλαν στον 51χρονο Πολ Κανέιρο κατηγορίες για τέσσερις φόνους, εμπρησμό και οπλοκατοχή. Τα αδέρφια Κανέιρο είχαν μαζί δυο εταιρίες, μια τεχνολογίας κι η άλλη μία ελέγχου παρασίτων.

Ο κατηγορούμενος Πολ Κανέιρο

Ο δικηγόρος του φερόμενου ως δράστη υποστήριξε την αθωότητα του πελάτη του, λέγοντας πως είναι συντετριμμένος από τη δολοφονία της οικογένειας του αδελφού του. Θεωρήθηκε ύποπτος από την πρώτη στιγμή και ήδη έχει προφυλακιστεί.

Με πληροφορίες από USA Today και ΑΠΕ – ΜΠΕ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις