Κόσμος

Σομαλία: Ο στρατός απελευθέρωσε 40 παιδιά που είχαν απαγάγει οι αλ-Σεμπάμπ

Ο στρατός της Σομαλίας σκότωσε 16 μαχητές της οργάνωσης αλ-Σεμπάμπ σε μια επίθεση που εξαπέλυσε στην επαρχία Σαμπέλ σήμερα, έγινε γνωστό από αξιωματικούς, στο πλαίσιο επιχείρησης για την απελευθέρωση δεκάδων παιδιών.

Τα παιδιά τα είχε απαγάγει η ισλαμιστική οργάνωση για να τα στρατολογήσει, είπε ο διοικητής Άχμεντ Χασάν στο Γερμανικό Πρακτορείο.

«Οι στρατιώτες πήραν τον έλεγχο του χωριού Νουουνάι, όπου οι Σεμπάμπ κρατούσαν αιχμάλωτα τουλάχιστον 40 παιδιά για να τα στρατολογήσουν ως βομβιστές αυτοκτονίας και μαχητές», εξήγησε.

Τα παιδιά διασώθηκαν και με τη βοήθεια του στρατού θα γυρίσουν στις οικογένειές τους, συμπλήρωσε.

Πηγή ΑΠΕ ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ο Τραμπ έφερε την ειρήνη στη Γάζα χάρη στη δημιουργική ασάφεια του σχεδίου του: Πώς θα πείσει τον Νετανιάχου να παραμείνει στον ίσιο δρόμο
«Είναι δύσκολο να θυμηθούμε μια διεθνή συμφωνία που άφηνε τόσα πολλά ζητήματα να διευθετηθούν αργότερα» - Η προσέγγιση του Νετανιάχου μπορεί να αλλάξει πριν τις εκλογές
Τραμπ - Νετανιάχου
Φρίκη στη Βραζιλία: Φοιτήτρια νομικής «έπαιρνε ευχαρίστηση κάνοντας φόνους» - Δηλητηρίασε 4 ανθρώπους σε 5 μήνες
Η 36χρονη δεν έπαιρνε ικανοποίηση «μόνο από τη διάπραξη των εγκλημάτων, αλλά και από την παραμονή της στο περιβάλλον τους, για να παρακολουθεί τις συνέπειες»
Η 36χρονη serial killer