Κόσμος

Σομαλία: Πειρατεία σε πλοίο με σημαία Μπανγκλαντές

Η υπηρεσία ναυτικής ασφάλειας της Βρετανίας και η εταιρεία για την ασφάλεια της ναυσιπλοΐας «Ambrey» ανέφεραν πως έλαβαν αναφορές για πειρατεία σε πλοίο ανοιχτά της Σομαλίας.

Η βρετανική υπηρεσία ναυτικής ασφάλειας της Βρετανίας «UKMTO» ανέφερε πως το περιστατικό συνέβη 600 ναυτικά μίλια ανατολικά της πρωτεύουσας της Σομαλίας, του Μογκαντίσου.

«Μη εξουσιοδοτημένα άτομα έχουν τώρα τον έλεγχο του πλοίου», ανέφερε σε μια ανακοίνωση η UKMTO, προσθέτοντας πως οι άνθρωποι αυτοί επιβιβάστηκαν στο πλοίο από ένα μικρό και ένα μεγάλο σκάφος.

Η Ambrey ανέφερε πως στο περιστατικό ανοικτά της Σομαλίας ενεπλάκησαν 20 ένοπλοι που επιβιβάστηκαν σε πλοίο ξηρού φορτίου με σημαία Μπανγκλαντές.

Το πλοίο έπλεε προς τη Χαμρίγια, στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, από το Μαπούτο της Μοζαμβίκης, ανέφερε η Ambrey.

«Έχουν υπάρξει αντικρουόμενες αναφορές αναφορικά με το πού βρίσκεται το πλήρωμα», ανέφερε σε μια ανακοίνωση η Ambrey.

Αν το συμβάν επιβεβαιωθεί πως είναι επίθεση πειρατείας, θα μπορούσε να πυροδοτήσει ανησυχίες για επανεμφάνιση της σομαλικής πειρατείας στον Ινδικό ωκεανό.

Πηγές ναυτικής ασφάλειας δήλωσαν τον Δεκέμβριο πως σύμφωνα με τη δική τους αξιολόγηση μία επίθεση εκείνο τον μήνα ήταν η πρώτη πειρατεία σε εμπορικό πλοίο από Σομαλούς πειρατές από το 2017.

Πειρατές που προκάλεσαν χάος σε σημαντικούς διαύλους από το 2008 έως το 2018 μπορεί να έχουν επιστρέψει, ανέφεραν οι πηγές, παρακινημένοι πιθανόν από μια χαλάρωση της ασφάλειας, ή εκμεταλλευόμενοι το χάος που προκλήθηκε από επιθέσεις σε πλοία από τους αντάρτες Χούθι της Υεμένης, που υποστηρίζονται από το Ιράν, εν μέσω του πολέμου στη Γάζα.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ένας 14χρονος επιτέθηκε με μαχαίρι σε συμμαθητή και καθηγητή του στην Ουκρανία - Πιθανή σύνδεση με τη Ρωσία «βλέπει» εισαγγελέας
Ο 14χρονος φέρεται να συνομιλούσε με εκπροσώπους των ρωσικών υπηρεσιών πληροφοριών, ενώ την ώρα της επίθεση φορούσε μπλούζα με την φράση «Hitler Kaput» που χρησιμοποιούσαν σοβιετικοί στον Β' ΠΠ
man hand holding knife on abstract background
Κομισιόν: Απολύτως απαράδεκτο διαδηλωτές στο Ιράν να συλλαμβάνονται και να σκοτώνονται – Είμαστε έτοιμοι για νέες κυρώσεις
Η Κομισιόν εκθείασε τους «εξαιρετικά γενναίους πολίτες του Ιράν - γυναίκες, άνδρες και νέους ανθρώπους- που διαδηλώνουν για την ελευθερία τους»
Διαδηλώσεις κατά της κυβέρνησης του Ιράν στο Παρίσι