Κόσμος

Σουηδία: Φόβοι για έξαρση της ινδικής παραλλαγής του κορονοϊού – Καλούν τον κόσμο να εμβολιαστεί

Υγειονομικοί αξιωματούχοι στη Σουηδία προειδοποίησαν σήμερα για ανησυχητικά τοπικές εξάρσεις της ινδικής παραλλαγής του κορονοϊού.

Οι αρχές στη Σουηδία καλούν τους πολίτες να εμβολιαστούν προκειμένου να αποφευχθεί ένα τέταρτο κύμα της πανδημίας.

Η Σουηδία, που ακολούθησε διαφορετική πολιτική στη μάχη έναντι της πανδημίας, έχει καταγράψει σημαντική μείωση στα κρούσματα και τις νοσηλείες τον περασμένο μήνα ύστερα από αύξηση στις μολύνσεις την άνοιξη.

Περίπου το ήμισυ του πληθυσμού έχει λάβει τουλάχιστον μια δόση εμβολίου αλλά η υγειονομική υπηρεσία προειδοποίησε ότι οι πολίτες που έχουν λάβει μόνο μία δόση είναι λιγότερο προστατευμένοι έναντι της παραλλαγής Δέλτα.

«Υπάρχουν κάποια μαύρα σύννεφα στον ορίζοντα και νομίζω κυρίως εξάρσεων της παραλλαγής Δέλτα. Βρίσκεται στην Ευρώπη και επίσης τοπικά στη Σουηδία», δήλωσε ο γενικός διευθυντής της υπηρεσίας Γιόχαν Κάρλσον σε συνέντευξη Τύπου.

Η παραλλαγή Δέλτα, που αρχικά ταυτοποιήθηκε στην Ινδία, θεωρείται από Βρετανούς επιδημιολόγους ότι είναι 60% πιο μεταδοτική από την παραλλαγή Άλφα, που κυριαρχούσε προηγουμένως στη Βρετανία, εν μέρει διότι τα εμβόλια είναι λιγότερο αποτελεσματικά έναντι αυτής.

Έως τώρα, στη Σουηδία έχουν επιβεβαιωθεί μόνο 71 κρούσματα της παραλλαγής αλλά αυτό έχει οδηγήσει την υπηρεσία στο να εντείνει την ιχνηλάτηση επαφών. Η παραλλαγή Δέλτα αντιστοιχεί περίπου στο 90% νέων κρουσμάτων στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Χθες, η Σουηδία κατέγραψε 831 νέα κρούσματα και τρεις θανάτους. Ο συνολικός απολογισμός των άνω των 14.500 θανάτων είναι υψηλότερος από οποιαδήποτε άλλη σκανδιναβική χώρα, αλλά χαμηλότερος σε σχέση με τις περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες που επέλεξαν τη λύση των lockdowns.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Η Ρωσία έταζε δουλειά οικοδομής σε Κουβανούς και τους έστελνε στο μέτωπο – Ο 37χρονος που πολέμησε στην Ουκρανία και κατέληξε στην Ελλάδα
Αναζητώντας καλύτερο μέλλον, Κουβανοί εξαπατήθηκαν και ταξίδεψαν στη Μόσχα για να γίνουν οικοδόμοι - Η Ρωσία με τη βία τους έστειλε στην πρώτη γραμμή του πολέμου - Ο Φρανσίσκο Γκαρσία κατάφερε να διαφύγει και ξέμεινε στην Ελλάδα ως μισθοφόρος
Ο Κουβανός που κατέληξε να πολεμά υπέρ της Ρωσίας στην Ουκρανία 2
Ναΐμ Κάσεμ: Ο επικεφαλής της Χεζμπολάχ αποκλείει το ενδεχόμενο «να συνθηκολογήσει» υπό την απειλή του Ισραήλ
Ο Κάσεμ τόνισε ότι το Ισραήλ πρέπει πρώτα να εφαρμόσει τη συμφωνία κατάπαυσης του πυρός με τον Λίβανο, «να αποσυρθεί από τα κατεχόμενα εδάφη και να απελευθερώσει τους κρατούμενους
Ο Ναΐμ Κάσεμ 1
Εικόνες βιβλικής καταστροφής από τις φονικές πλημμύρες στο Τέξας - «Μούδιασα, όλοι στην κατασκήνωση προσευχόμασταν»
Στους 51 ανέρχονται οι νεκροί σύμφωνα με τον τελευταίο απολογισμό, ενώ αναφέρεται ότι 30 από τους αγνοούμενους είναι ανήλικα κορίτσια της κατασκήνωσης που πλημμύρισε κοντά στον ποταμό Guadalupe
Ένα κορίτσι μιλάει στο τηλέφωνο σε μια περιοχή όπου συγκεντρώνονται οικογένειες με τους κατασκηνωτές ύστερα από τις φονικές πλημμύρες στο Κερβίλ
10
Νετανιάχου: «Απαράδεκτες» οι απαιτήσεις της Χαμάς ενόψει των συνομιλιών για τη Γάζα – «Συνεχίζονται οι προσπάθειες για ανάκτηση των ομήρων μας»
Η Χαμάς θέτει ως όρους την αποχώρηση των ισραηλινών δυνάμεων από τη Γάζα, την παροχή εγγυήσεων για τη μη επανάληψη των συγκρούσεων κατά την διάρκεια των διαπραγματεύσεων και την ανάθεση της διανομής ανθρωπιστικής βοήθειας
Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου