Κόσμος

Σουηδία – Κορονοϊος: Κινηματογραφικό φεστιβάλ θα γίνει σε απομακρυσμένο νησί με μοναδικό θεατή μια νοσοκόμα

To μεγαλύτερο κινηματογραφικό φεστιβάλ της Σκανδιναβίας θα πραγματοποιηθεί φέτος παρά την πανδημία του κορονοϊού, αλλά σε ένα απομακρυσμένο νησί και με έναν μόνο θεατή, μια υγειονομική υπάλληλο, η οποία επιλέχτηκε ανάμεσα σε 12.000 αιτηθέντες.

Η σουηδή νοσοκόμα και λάτρης του κινηματογράφου Λίζα Ένροτ επιλέχτηκε να είναι το μοναδικό πρόσωπο που θα παρακολουθήσει το Κινηματογραφικό Φεστιβάλ του Γκέτενμποργκ.

Η Ένροτ θα περάσει μια εβδομάδα στο απομακρυσμένο νησί Πάτερ Νόστερ παρακολουθώντας την μια ταινία μετά την άλλη.

“Στον τομέα της υγείας έχω περάσει χρόνια ακούγοντας, εξετάζοντας και παρηγορώντας. Αισθάνομαι ότι δεν έχω πια καθόλου ενέργεια”, είπε.

Το Πάτερ Νόστερ, στα ανοιχτά της δυτικής ακτής της Σουηδίας, είναι γνωστό για τον φάρο του.

“Ο αέρας, η θάλασσα, η δυνατότητα να συμμετέχεις σε ένα εντελώς διαφορετικό είδος ζωής για μια εβδομάδα, όλα αυτά είναι πολύ ελκυστικά”, δήλωσε η Ένροτ, η οποία θα κρατάει καθημερινά ημερολόγιο σε βίντεο που μετά θα αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του φεστιβάλ.

Η διευθύνουσα σύμβουλος της διοργάνωσης Μίργια Βέστερ δήλωσε: “Είναι ιδιαίτερα σωστό να μπορούμε να προσφέρουμε αυτή την μοναδική ευκαιρία σε έναν από τους πολλούς ήρωες του συστήματος υγείας μας, που όλοι τους εργάζονται τόσο σκληρά κατά της COVID-19.”

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Το παρασκήνιο του Κονκλάβιου που εξέλεξε τον Πάπα Λέοντα - Το φαβορί που εγκατέλειψε και ο «εμφύλιος» που ευνόησε τον νέο Ποντίφικα
«Ως άνθρωπος συνηθισμένος στην ομαδική εργασία, ο Ρόμπερτ Φράνσις Πρεβόστ φάνηκε σε πολλούς καρδινάλιους ως ο κατάλληλος για να κάνει τον παπισμό να εξελιχθεί σε μία πιο συλλογική μορφή»
Πάπας Λέων 1
Πάπας Λέων ΙΔ’: «Αξιοποιούμε την πολύτιμη κληρονομιά του Φραγκίσκου και πορευόμαστε με την ίδια ελπίδα που πηγάζει από την πίστη»
Με αναφορά στο όνομα που επέλεξε και στην παρακαταθήκη του Φραγκίσκου, ο νέος πάπας υπογράμμισε: «Αισθανόμενος ότι πρέπει να ακολουθήσω αυτά τα χνάρια, σκέφτηκα να λάβω το όνομα Λέων ο ΙΔ'»
Ο Πάπας Λέων ΙΔ΄ μιλάει κατά τη διάρκεια συνάντησης με τους καρδιναλίους στο Βατικανό
Ινδία και Πακιστάν συμφώνησαν σε άμεση κατάπαυση του πυρός - «Συγχαρητήρια και στις δύο χώρες που χρησιμοποίησαν την κοινή λογική» λέει ο Ντόναλντ Τραμπ
«Συγχαρητήρια και στις δύο χώρες που χρησιμοποίησαν την κοινή λογική» έγραψε σε ανάρτησή του ο Αμερικανός πρόεδρος για την αποκλιμάκωση της κρίσης μεταξύ Ινδίας και Πακιστάν
Άνδρας σε χαλάσματα κτιρίου που καταστράφηκε από πακιστανική επίθεση στο ινδικό Κασμίρ 6