Κόσμος

Σουηδία: Οι πρώτες φωτογραφίες του δράστη που σκόρπισε τον θάνατο σε σχολείο – Ψάχνουν τα κίνητρά του

Προς το παρόν δεν υπάρχουν πληροφορίες που να δείχνουν ότι ο δράστης ενήργησε με βάση ιδεολογικά κίνητρα

Αδιευκρίνιστα παραμένουν τα κίνητρα του δράστη που σκόρπισε τον θάνατο σε σχολείο της Σουηδίας.

Ο δράστης της «χειρότερης στα χρονικά της Σουηδίας» επίθεσης φέρεται να είναι κάτοικος του Ορεμπρό, άφησε πίσω του 11 νεκρούς στο σχολείο συμπεριλαμβανομένου και του εαυτού του, καθώς αυτοκτόνησε.

Οι μαρτυρίες συγκλονίζουν και κανείς δεν ξέρει τι ήταν αυτό που τον οδήγησε σε αυτή την πράξη. Οι πυροβολισμοί σταμάτησαν για μισή ώρα, μετά ξανάρχισαν», αφηγήθηκαν εκπαιδευτικοί και επικαλούμενοι μαθητές αναφέρουν ότι ο δράστης φορούσε μάσκα.

Η αστυνομία έχει δώσει στη δημοσιότητα μόνο την ηλικία του, είναι 35 χρονών, ενώ έχουν αρχίσει να κυκλοφορούν και οι πρώτες του φωτογραφίες. Οι αρχές προς το παρόν αποκλείουν ότι η επίθεση μπορεί να σχετίζεται με τρομοκρατία. Ωστόσο δεν μπορούν να αποκλείσουν περισσότερους δράστες που συνδέονται με το περιστατικό.

Προς το παρόν δεν υπάρχουν πληροφορίες που να δείχνουν ότι ο δράστης ενήργησε με βάση ιδεολογικά κίνητρα, ωστόσο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης επισημαίνεται ότι η επίθεση έγινε σε χώρο όπου φοιτούν ενήλικοι αλλά και μετανάστες.

Πρόκειται για το Campus Risbergska, σχολείο για την εκπαίδευση ενηλίκων το οποίο βρίσκεται σε πανεπιστημιούπολη όπου φοιτούν και παιδιά, 160 χιλιόμετρα δυτικά της Στοκχόλμης.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της αστυνομίας Λαρς Χέντλιν, «αυτή τη στιγμή, η αστυνομία πιστεύει ότι ο δράστης ενεργούσε μόνος του».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Τουρκία: Νέο κύμα διώξεων στη Κωνσταντινούπολη σε στελέχη της αντιπολίτευσης για διαφθορά
Εισαγγελέας διέταξε την προφυλάκιση 48 ατόμων στο πλαίσιο μεγάλης έρευνας για διαφθορά – Ανάμεσά τους βρίσκεται και ο δήμαρχος της περιοχής Μπαϊράμπασα στην Κωνσταντινούπολη, μέλος του κύριου κόμματος της αντιπολίτευσης CHP
Αστυνομικές δυνάμεις της Τουρκίας
Τσάρλι Κερκ: Η στιγμή που η χήρα του καταρρέει πάνω στο φέρετρό του – «Πότε δεν θα ξεχαστεί ο άντρας μου, θα φροντίσω εγώ γι’ αυτό»
«Ο ήχος αυτής της χήρας που κλαίει αντηχεί σε όλο τον κόσμο σαν κραυγή μάχης», είπε η Έρικα Κιρκ θρηνώντας για τον αγαπημένο της σύζυγο
Έρικα Κιρκ
5
Τσάρλι Κερκ, ο ακτιβιστής που μάγεψε τον Τραμπ – Ένας υπέρμαχος της οπλοκατοχής που τελικά τον σκότωσε
«Όταν οι άνθρωποι σταματούν να μιλούν, έρχεται η βία» είχε πει σε ένα από τα αγαπημένα του debate με φοιτητές - Ο Τσάρλι Κερκ εκτελέστηκε από ελεύθερο σκοπευτή ενώ μιλούσε σε πλήθος
Τσάρλι Κερκ
8
Η σπαρακτική ομιλία της συζύγου του Τσάρλι Κερκ - «Με ρώτησε η κόρη μας που είναι ο μπαμπάς, της είπα πως πήγε ταξίδι με τον Ιησού»
«Οι κραυγές αυτής της χήρας θα αντηχήσουν σε όλο τον κόσμο σαν πολεμική κραυγή. Η αποστολή του συζύγου μου δεν θα τελειώσει, ούτε για μια στιγμή», τόνισε η χήρα του συντηρητικού ακτιβιστή
Έρικα Κιρκ
16
Πενήντα νεκροί στην πόλη της Γάζας από ισραηλινές επιθέσεις: Εντολή εκκένωσης από τους IDF – «Θα χρησιμοποιήσουμε βία»
Εκατοντάδες χιλιάδες Παλαιστίνιοι έχουν λάβει οδηγίες να εγκαταλείψουν τη μεγαλύτερη πόλη της Λωρίδας της Γάζας πριν τεθεί υπό ισραηλινό έλεγχο
Ένα αγόρι τρέχει καθώς καπνός αναδύεται από μία εγκαταλελειμμένη πολυκατοικία, που στέγαζε εκτοπισμένους Παλαιστινίους, μετά από ισραηλινή αεροπορική επιδρομή, στην πόλη της Γάζας
1