Κόσμος

Σουμάτρα: Πεθαίνουν οι ελέφαντες της χώρας που είναι είδος υπό εξαφάνιση

Και δεύτερος ελέφαντας βρέθηκε νεκρός στην Σουμάτρα της Ινδονησίας, σε φυτεία παραγωγής φοινικέλαιου. Οι υποψίες στρέφονται σε λαθροθήρες.

Λίγες ώρες νωρίτερα ένας άλλος ελέφαντας, που ανήκει στο είδος αυτό που κινδυνεύει με εξαφάνιση, είχε βρεθεί αποκεφαλισμένος με ξεριζωμένους τους χαυλιόδοντές του, σύμφωνα με αξιωματούχους στη Σουμάτρα.

Για τον πρώτο οι αρχές υποψιάζονται ότι έπεσε θύμα λαθροθηρίας, ενώ για τον δεύτερο που βρέθηκε τώρα νεκρός πιστεύουν ότι μπορεί να τον δηλητηρίασαν ή να του προκάλεσαν ηλεκτροπληξία.

Μόνον περίπου 2.400 – 2.800 ελέφαντες της Σουμάτρας έχουν απομείνει στον κόσμο, με το είδος αυτό να βρίσκεται στα πρόθυρα της εξαφάνισης, σύμφωνα με το Παγκόσμιο Ταμείο για τη Φύση (WWF).

Η λαθροθηρία και το λαθρεμπόριο άγριας ζωής εξακολουθούν να είναι ανεξέλεγκτα στην Ινδονησία παρά τις προσπάθειες των αρχών για την καταπολέμησή τους.

Βάσει της νομοθεσίας της Ινδονησίας, αυτοί που κρίνονται ένοχοι για λαθροθηρία κινδυνεύουν να καταδικαστούν σε κάθειρξη έως και 10 ετών και να τους επιβληθεί πρόστιμο έως και 200 εκατομμυρίων ρουπιών (περίπου 12.800 ευρώ).

Φέτος ένας Ρώσος συνελήφθη στο αεροδρόμιο του Μπαλί ενώ προσπαθούσε να βγάλει παράνομα από τη χώρα έναν μικρό ουρακοτάγκο, τον οποίο είχε κρύψει σε βαλίτσα.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Times of Israel: Ο Τραμπ κλίνει προς τη χερσαία εισβολή στο Ιράν – Η Τεχεράνη θα αναγκαστεί τότε να υποκύψει
Ο αξιωματούχος, που γνωρίζει από κοντά τις διαπραγματεύσεις, ανέφερε ότι οι ΗΠΑ αναγνωρίζουν κατ’ ιδίαν πως το Ιράν δύσκολα θα δεχτεί τις παραχωρήσεις του αμερικανικού σχεδίου 15 σημείων
Ντόναλντ Τραμπ
Δεξαμενόπλοιο τουρκικών συμφερόντων με ρωσικό πετρέλαιο χτυπήθηκε από drone κοντά στα Στενά του Βοσπόρου
Το πλοίο, με σημαία Σιέρα Λεόνε και την ονομασία Altura, είχε αναχωρήσει από το Νοβοροσίσκ της Ρωσίας στις 22 Μαρτίου, με προορισμό την Κωνσταντινούπολη, τα μέλη του πληρώματος είναι καλά στην υγεία τους
πλοιο
Ραπάροντας, ο τραγουδιστής Μπαλέντρα Σαχ ορκίστηκε βουλευτής στο Νεπάλ και αναλαμβάνει την πρωθυπουργία της χώρας
«Η καρδιά μου ξεχειλίζει από θάρρος, το αίμα μου βράζει, τα αδέλφια μου είναι στο πλευρό μου, αυτή τη φορά θα υψωθούμε ψηλότερα», τραγουδάει στο νικητήριο βιντεοκλίπ
Ράπερ - Νεπάλ
Ρούτε: Το ΝΑΤΟ αναγνωρίζει εδώ και καιρό την απειλή του πυραυλικού προγράμματος του Ιράν – Ρωσία, Βόρεια Κορέα και Κίνα συνεργάζονται στενά με την Τεχεράνη
Ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ, απάντησε διπλωματικά σε σχέση με τα όσα έχει πει ο Ντόναλντ Τραμπ για τη Συμμαχία
Μαρκ Ρούτε