Κόσμος

Σπάνια πλάνα! Αυτός είναι ο τελευταίος επιζών φυλής του Αμαζονίου – Τους σκότωσαν αγρότες

Ένα συγκλονιστικό βίντεο από τον τελευταίο επιζώντα φυλής του Αμαζονίου στο φως της δημοσιότητας. Είχαν σκοτώσει τα μέλη της φυλής αγρότες πριν από δύο δεκαετίες.

Ήταν γνωστός ως “ο γηγενής άνθρωπος στην τρύπα”. Απαθανατίστηκε από κυβερνητικούς αξιωματούχους στη βραζιλιάνικη πολιτεία Rondonia.

Ήταν ημίγυμνος και προσπαθούσε να ρίξει ένα δέντρο. Πιστεύεται ότι έχει τις δικές του φυτείες παπάγια και καλαμποκιού που περιέβαλλαν την καλύβα του.

Οι ερευνητές τον ανακάλυψαν για πρώτη φορά στη ζούγκλα το 1996 και το πρόσωπο του κινηματογραφήθηκε για πρώτη φορά το 1998.

Εκτιμούν ότι ζούσε μόνος του στη ζούγκλα τα τελευταία 22 χρόνια. Στα 50 του χρόνια περνούσε το μεγαλύτερο μέρος του χρόνου του κυνηγώντας γουρούνια, πουλιά και πιθήκους με τόξο.

Αγρότες και χωροφύλακες πιστεύεται ότι δολοφόνησαν τα άλλα πέντε μέλη της φυλής του σε μια επίθεση το 1995.

Είχαν σκοτώσει και απελάσει τους περισσότερους τις δεκαετίες του 1970 και του 1980. Αλλά εκείνος κατάφερε να επιβιώσει.

Η υπηρεσία Funai είχε μια αυστηρή πολιτική να αφήνει τις απομονωμένες ομάδες μόνες στην περιοχή. Αλλά παρακολουθούσαν τη δραστηριότητά του από απόσταση από τότε που πρωτοεμφανίστηκε το 1996.

Τα καταφέρνει χρόνια μόνος του στη ζούγκλα

Δεν γνωρίζουν το όνομά του ή αυτό της φυλής του. Εργάστηκαν όμως για να επεκτείνουν την περιοχή της ζούγκλας σε 8.070 εκτάρια για να διατηρήσει τον τρόπο ζωής του.

Εργάτες της υπηρεσίας Funai του είχαν αφήσει να βρει παραδοσιακά όπλα αλλά ποτέ δεν τους επέτρεψαν να τον δουν.

“Η υπηρεσία Funai έχει υποχρέωση να δείξει ότι είναι καλά και ζωντανός. Το κρίσιμο είναι ότι καταφέραμε να κρατήσουμε την περιφέρειά του. Το γεγονός ότι είναι ακόμα ζωντανός σου δίνει ελπίδα. Είναι το απόλυτο σύμβολο αν θέλετε” σημείωσε η Fiona Watson της ερευνητικής ομάδας Survival International.

H Funai εργάζεται για την προστασία των δικαιωμάτων των αυτόχθονων πληθυσμών και απομονωμένων ομάδων. Υποστηρίζει ότι υπάρχουν 113 φυλές στον βραζιλιάνικο Αμαζόνιο.

Πηγή: Dailymail

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν καταγγέλλει την «υβριδική επίθεση» από τη Λευκορωσία ενάντια στη Λιθουανία
Η πρωθυπουργός της Λιθουανίας, Ίνγκα Ρουγκινιένε δήλωσε ότι η χώρα της θα αρχίσει να καταρρίπτει τα μπαλόνια των διακινητών μπαλονιών διακινητών τσιγάρων και ηλίου στον εναέριο χώρο της
Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν
Ένας 33χρονος μπήκε σε παμπ ντυμένος με στολή Ναζί στις ΗΠΑ – Χτύπησε φοιτήτρια που προσπάθησε να τον διώξει και της έσπασε τη μύτη
Το περιστατικό σημειώθηκε σε μαγαζί κοντά στο πανεπιστήμιο της Τζόρτζια, όπου ο άνδρας επιτέθηκε στη φοιτήτρια όταν αυτή προσπάθησε να του βγάλει το περιβραχιόνιο με τη σβάστικα πιάνω
ΗΠΑ
Ισπανία: Η κυβέρνηση Σάντσεθ σε κίνδυνο μετά τις απειλές απόσυρσης των Καταλανών συμμάχων της
Το καταλανικό αυτονομιστικό κόμμα Junts ενδέχεται να σταματήσει να στηρίζει την αριστερή κυβέρνηση συνασπισμού, αποδυναμώνοντας ακόμη περισσότερο την ισχνή πλειοψηφία του Πέδρο Σάντσεθ στη Μαδρίτη
Ο Ισπανός πρωθυπουργός Πέδρο Σάντσεθ
«Αγαπούσε τη Ρόδο, ήθελε να έρθει μόνιμα στην Ελλάδα» λένε συγγενείς του 18χρονου Θοδωρή που δολοφονήθηκε στη Βραζιλία
«Μία δεκαετία είναι που έφυγαν και πήγαν εκεί γιατί η μαμά είναι μισή Βραζιλιάνα, νόμιζαν ότι με την κρίση θα είχαν καλύτερη ζωή αλλά δυστυχώς συνέβη κι αυτό» τονίζει ο συγγενής του 18χρονου
18χρονος