Κόσμος

Spiegel: Απολύει 150 εργαζόμενους και γίνεται… συνδρομητικό

Η πτώση στην κυκλοφορία και στα διαφημιστικά έσοδα ωθεί το γερμανικό εβδομαδιαίο περιοδικό Spiegel να απολύσει 150 ανθρώπους και να αρχίσει να χρεώνει αναγνώστες για μερικά άρθρα του στο διαδίκτυο! Η κυκλοφορία του Der Spiegel, ενός από τα μεγαλύτερα ειδησεογραφικά περιοδικά της Ευρώπης, κυμαίνεται γύρω στις 870.000.

Τα νέα μέτρα θα μειώσουν τα έξοδά των περιοδικών Der Spiegel και Manager, που ανήκουν στον όμιλο Spiegel-Verlag, κατά 16 εκατομμύρια ευρώ έως το τέλος του 2017, είπε ο διευθυντής των περιοδικών από την έδρα του στο Αμβούργο, όπου βρίσκονται επίσης και τα γραφεία του ιστότοπου Spiegel Online.

Το site του περιοδικού ήταν προσβάσιμο εντελώς δωρεάν έως τώρα και ενώ περιέχει κάποια από τα άρθρα του περιοδικού, τα περισσότερα πλήρη ρεπορτάζ βρίσκονται μόνο στην έντυπη μορφή, η οποία είναι προσβάσιμη από το διαδίκτυο με συνδρομή.
Στο Spiegel είναι γνωστό για τα σε βάθος ρεπορτάζ (πολλές φορές προκλητικά μέχρι εκεί που δεν πάει άλλο) του και είναι απαραίτητη πηγή ειδήσεων για την γερμανική πολιτική, επιχειρηματική και πολιτιστική ελίτ
Τις επόμενες εβδομάδες θα βγουν και τα πρώτα επί πληρωμή άρθρα στο Spiegel Online. Αυτά θα ακολουθηθούν από συνδρομητικές υπηρεσίες όπως καθημερινές περιλήψεις ειδήσεων και, από τα μέσα του 2016, τη διεθνή υπηρεσία του Spiegel.

«Είναι σημαντικό για το μέλλον της ποιοτικής δημοσιογραφίας ότι καλά διερευνημένα και εξαιρετικά γραμμένα άρθρα δεν τυπώνονται απλώς αλλά πωλούνται και διαδικτυακά, αντί απλώς να δίνονται,» είπε ο αρχισυντάκτης Κλάους Μπρίνκμπαϊμερ.

Φέτος το περιοδικό εγκαινίασε και ένα λογοτεχνικό ένθετο και μια υπηρεσία ειδήσεων bento, ένα ευέλικτο και εξατομικευμένο σύστημα διαχείρισης που φέρνει μείωση χρόνου και κόστους και επιτρέπει μεγαλύτερη ενδοομιλική επικοινωνία.

Είπε επίσης ότι σκοπεύει να εγκαινιάσει μια καινούργια εφαρμογή, τοπικά ένθετα (ξεκινώντας με την περιοχή του Βόρειου Ρήνου-Βεστφαλίας) και να προωθήσει κοινές δράσεις ανάμεσα στα τμήματα που ασχολούνται με τα έντυπα, το διαδίκτυο, την τεκμηρίωση και την τηλεόραση.

«Ο στόχος μας είναι να ενδυναμώσουμε τον Όμιλο Spiegel ως βάση διερευνητικής πολιτικής δημοσιογραφία ενώ συγχρόνως τον μετατρέπουμε σε καινοτόμο εταιρεία πολυμέσων,» είπε ο διευθύνων σύμβουλος Τόμας Χας, όταν ανακοίνωνε το πρόγραμμα του Ομίλου, Ατζέντα 2018.

Η αναδιάρθρωση της εταιρείας, που θα εξαλείψει τις 150 από τις 727 θέσεις εργασίας του Spiegel, «είναι δύσκολες και επώδυνες μειώσεις,» είπε ο Χας, αλλά πρόσθεσε ότι είναι αναγκαίες «αν είναι να εξασφαλίσουμε το οικονομικό μέλλον της εταιρείας μας».

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ιαπωνία: «Βαθιά θλίψη» από τον αυτοκράτορα Ναρουχίτο στην 80ή επέτειο της παράδοσης – Αντιδράσεις από τη Κίνα και Νότια Κορέα
Η τελετή μνήμης για τη λήξη του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου αναζωπυρώνει τις εντάσεις με την Κίνα και τη Νότια Κορέα, λόγω των αμφιλεγόμενων επισκέψεων Ιαπώνων αξιωματούχων στο ιερό Γιασουκούνι
Ο αυτοκράτορας της Ιαπωνίας Ναρουχίτο
Συνάντηση Τραμπ – Πούτιν στην Αλάσκα: Η νοσταλγική σοβιετική πινελιά στο φούτερ «ΕΣΣΔ» του Λαβρόφ
Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών εμφανίστηκε με φούτερ που έφερε τα γράμματα «CCCP», σύμβολο της Σοβιετικής Ένωσης, προκαλώντας σχόλια για τη σοβιετική νοσταλγία του Κρεμλίνου, σύμφωνα με ανάλυση του Politico
Ο υπουργός εξωτερικών της Ρωσίας, Σεργέι Λαβρόφ, στην αλάσκα
Ο Τραμπ πριν τη συνάντηση με τον Πούτιν στην Αλάσκα: «Η Ουκρανία θα αποφασίσει για ανταλλαγές εδαφών με τη Ρωσία»
Τα 5 σημεία για τον τερματισμό του πολέμου στην Ουκρανία - Από ποιους αποτελείται η αμερικανική και ρωσική αποστολή - Οι εργασίες της διμερούς συνόδου υπολογίζεται πως θα διαρκέσουν 7 ώρες
Ντόναλντ Τραμπ
Ανανεώθηκε πριν 29 λεπτά
6