Κόσμος

Σπίλμπεργκ και Σκορσέζε κάνουν έκκληση για φυλακισμένο σκηνοθέτη

Ο Στίβεν Σπίλμπεργκ και ο Μάρτιν Σκορσέζε είναι ανάμεσα στις προσωπικότητες του Χόλιγουντ που υπέγραψαν έκκληση προς το Ιράν για την απελευθέρωση του σκηνοθέτη Τζαφάρ Παναχί.

Την έκκληση υπογράφουν ακόμα ο Ρόμπερτ ντε Νίρο, ο Φράνσις Φορντ Κόπολα, οι Τζόελ και Ιθαν Κοέν, ο Μάικλ Μουρ και ο Ολιβερ Στόουν. 

Ο 49χρονος Παναχί που υποστηρίζει ανοικτά την αντιπολίτευση στο Ιράν συνελήφθη την 1η Μαρτίου. Το υπουργείο Πολιτισμού και Ισλαμικής Καθοδήγησης κατηγορεί τον Παναχί ότι “ετοίμαζε ταινία εναντίον του καθεστώτος για τα μετεκλογικά γεγονότα”, αναφερόμενο στις αιματηρές διαδηλώσεις που ακολούθησαν την επανεκλογή του Μαχμούντ Αχμαντινετζάντ τον Ιούνιο του 2009. 

“Είμαστε αλληλέγγυοι με τον συνάδελφό μας σκηνοθέτη και καταδικάζουμε την κράτησή του. Ζητάμε από την ιρανική κυβέρνηση να απελευθερώσει αμέσως τον Τζαφάρ Παναχί”, τονίζεται στην έκκληση που εμφανίζεται από χθες Σάββατο σε πολλές κινηματογραφικές ιστοσελίδες. 

“Χαιρετίζουμε τη συνεισφορά του Ιράν στον παγκόσμιο κινηματογράφο και εκτιμάμε τον πολιτισμό του λαού του. Οι ιρανοί σκηνοθέτες πρέπει να εξυμνούνται και όχι να λογοκρίνονται, να καταπιέζονται και να φυλακίζονται”, καταλήγει η έκκληση.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Καταρρίφθηκε ρωσικό μαχητικό στην Ζαπορίζια - Βίντεο από την καταστροφή δύο An-26 στην Κριμαία
Οι ειδικές δυνάμεις της ουκρανικής υπηρεσίας πληροφοριών (GUR), έβαλαν φωτιά στα αεροσκάφη και κατέστρεψαν ένα ρωσικό σύστημα ραντάρ επιτήρησης επιφάνειας μαζί με τον παράκτιο σταθμό ραντάρ MR-10M1 Mys M1
Ουκρανικές στρατιωτικές δυνάμεις
«Big brother» στη Γαλλία: Προσλαμβάνουν ντέτεκτιβ για να παρακολουθούν υπαλλήλους που παίρνουν αδικαιολόγητες αναρρωτικές άδειες
Οι αναρρωτικές άδειες κοστίζουν πάνω από 10 δισεκατομμύρια ευρώ τον χρόνο, ένα ποσό το οποίο επιβαρύνει σημαντικά την οικονομία της Γαλλίας
Υπάλληλοι σε γραφείο 1