Κόσμος

Σταμάτησε την απεργία πείνας ο Σέρβος ηγέτης της αντιπολίτευσης

Η Τόμισλαβ Νίκολιτς, τερμάτισε την απεργία πείνας που είχε ξεκινήσει πριν από εννέα ημέρες χωρίς να καταφέρει να αποσπάσει οποιαδήποτε υπόσχεση εκ μέρους των αρχών για διεξαγωγή πρόωρων εκλογών, όπως ήθελε.

Ο Τόμισλαβ Νίκολιτς, 59 ετών, βγήκε το πρωί της Κυριακής από το νοσοκομείο, όπου είχε εισαχθεί πριν από μία εβδομάδα, και πήγε σε μια θρησκευτική λειτουργία, με την ευκαιρία του Πάσχα των ορθοδόξων, όπου “έφαγε ένα αυγό”, τερματίζοντας με αυτό τον τρόπο την απεργία πείνας, δήλωσε ένας αξιωματούχος του Σερβικού Κόμματος της Προόδου (SNS, εθνικιστική δεξιά), ο Βλάντιμιρ Μπόζοβιτς.

Η σκηνή έλαβε χώρα στην παρουσία του πατριάρχη της ορθόδοξης σερβικής Εκκλησίας, Ειρηναίου, ο οποίος είχε προτρέψει πολλές φορές τον Τόμισλαβ Νίκολιτς, που δηλώνει βαθιά πιστός, να διακόψει το κίνημά του, δήλωσε η ίδια πηγή. Ο Νίκολιτς απέφυγε επιμελώς τους δημοσιογράφους εγκαταλείποντας το κτίριο.

Ο Νίκολιτς είχε προκαλέσει έκπληξη και αμηχανία στην πολιτική τάξη όταν ανακοίνωσε, στις 16 Απριλίου, ότι ξεκινά απεργία πείνας και δίψας προκειμένου να αναγκάσει τη σερβική κυβέρνηση να διεξαγάγει πρόωρες εκλογές στις 18 Δεκεμβρίου.

Οι εκλογές αναμένεται κανονικά να διεξαχθούν το Μάιο του 2012.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Καλλιτέχνες στην Ισπανία ντύθηκαν... Στίβεν Χόκινγκ και έκαναν παρέλαση με αναπηρικά αμαξίδια
Ορισμένοι προσβλήθηκαν από τον τρόπο με τον οποίο αναπαρίσταναν τον Άγγλο φυσικό και άλλοι υποστήριξαν ότι πρέπει κανείς να κατανοεί το «ισπανικό χιούμορ» για να πιάσει το αστείο
ισπανία
15χρονος μαχαίρωσε και σκότωσε 17χρονο έξω από καφετέρια στην Κωνσταντινούπολη - «Μου είπε τι κοιτάς, και τον μαχαίρωσα»
Ο 17χρονος μεταφέρθηκε με πολύ σοβαρά τραύματα στο νοσοκομείο όπου οι γιατροί παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες δεν κατάφεραν να τον κρατήσουν στη ζωή
τουρκία