Τετάρτη, 24 Απρ.
25oC Αθήνα

Στη δίνη του κορονοϊού η Λατινική Αμερική: Χιλιάδες κρούσματα σε Βραζιλία και Μεξικό

Στη δίνη του κορονοϊού η Λατινική Αμερική: Χιλιάδες κρούσματα σε Βραζιλία και Μεξικό

Mεγάλο αριθμό ανθρωπίνων απωλειών συνεχίζει να φέρνει η πανδημία στην Λατινική Αμερική. Βραζιλία, Μεξικό και Χιλή συνεχίζουν να καταγράφουν καθημερινά χιλιάδες νέα κρούσματα κορονοϊού.

Το υπουργείο Υγείας της Βραζιλίας ανακοίνωσε την Κυριακή ότι τις προηγούμενες 24 ώρες υπέκυψαν 270 ασθενείς με την κορονοϊό, έναντι 926 την προηγουμένη, ενώ επιβεβαιώθηκαν 13.957 κρούσματα. Οι αριθμοί που ανακοινώνει το υπουργείο τείνουν γενικά να είναι μειωμένοι τα Σαββατοκύριακα.

Κατά τα στοιχεία του υπουργείου, η γιγαντιαία χώρα της Λατινικής Αμερικής έχει καταγράψει ως αυτό το στάδιο 569.058 θανάτους επί συνόλου 20,36 εκατ. επιβεβαιωμένων μολύνσεων αφότου εκδηλώθηκε η πανδημία. Πρόκειται αντίστοιχα για τον δεύτερο βαρύτερο απολογισμό θυμάτων στον κόσμο σε απόλυτα μεγέθη – πίσω μόνο από αυτόν των ΗΠΑ – και τον τρίτο υψηλότερο αριθμό μολύνσεων στον κόσμο, πίσω από αυτούς των ΗΠΑ και της Ινδίας.

Σχεδόν 9.300 κρούσματα στο Μεξικό

Την ίδια ώρα, στο Μεξικό το τελευταίο 24ωρο καταγράφηκαν 9.295 κρούσματα κορονοϊού και υπέκυψαν 213 ασθενείς με την COVID-19.  Η πανδημία στη χώρα των 126 εκατομμυρίων κατοίκων έχει στοιχίσει ως αυτό το χρονικό σημείο τη ζωή σε 248.380 ανθρώπους επί συνόλου 3.101.266 μολύνσεων.

Όμως ο επίσημος απολογισμός, ο τέταρτος βαρύτερος παγκοσμίως σε απόλυτα μεγέθη, θεωρείται πολύ υποτιμημένος. Το μεξικανικό υπουργείο Υγείας υπολόγισε την 30ή Ιουνίου, επικαλούμενο δεδομένα των ληξιαρχείων για την πλεονάζουσα θνησιμότητα, πως τα θύματα είναι κατά σχεδόν 60% περισσότερα από τα καταγεγραμμένα.

Χιλή: 904 κρούσματα και 49 θάνατοι σε 24 ώρες

Το υπουργείο Υγείας της Χιλής ανακοίνωσε την Κυριακή ότι τις προηγούμενες 24 ώρες επιβεβαιώθηκαν 904 κρούσματα του SARS-CoV-2, ενώ υπέκυψαν 49 ασθενείς με την COVID-19. Ο απολογισμός των θυμάτων της πανδημίας του νέου κορονοϊού στη χώρα της Λατινικής Αμερικής έχει φθάσει ως αυτό το στάδιο τους 36.380 νεκρούς επί συνόλου 1.629.192 μολύνσεων.

Πάντα σύμφωνα με το υπουργείο, σημειώνεται μείωση των κρουσμάτων κατά 10% τις τελευταίες επτά ημέρες και κατά 29% τις τελευταίες δεκατέσσερις. Ο δείκτης θετικότητας παραμένει κάτω από το 2% σε εθνική κλίμακα.

Στις μονάδες εντατικής θεραπείας (ΜΕΘ) των νοσοκομείων της Χιλής βρίσκονταν χθες 996 ασθενείς με την COVID-19, οι 777 διασωληνωμένοι. Τα ενεργά κρούσματα είναι 5.728.

Το τελευταίο διάστημα οι υγειονομικές αρχές διαπιστώνουν ελάττωση των κρουσμάτων, των εισαγωγών στα νοσοκομεία και των θανάτων, κυρίως χάρη στην πρόοδο της εκστρατείας εμβολιασμού.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις