Πέμπτη, 18 Απρ.
21oC Αθήνα

Στην “αγορά” λογισμικό για ληστεία ATM! “Έρχεται” έτοιμο με… οδηγίες χρήσης

Στην “αγορά” λογισμικό για ληστεία ATM! “Έρχεται” έτοιμο με… οδηγίες χρήσης

– Προειδοποιεί η Kaspersky Lab, για το κακόβουλο λογισμικό
– “Κάνει την ληστεία των ATM μια εύκολη υπόθεση”
– Μόλις… 5.000 δολάρια το κόστος απόκτησής του
– Έρχεται στο χρήστη “πακέτο” με manual

“Καμπανάκι” χτυπά για τις τράπεζες και τα ATM τους ο τεχνολογικός “κολοσσός” Kaspersky Lab, που ειδικεύεται στην διαδικτυακή ασφάλεια. Όπως ανακοίνωσε η Ρωσική εταιρεία, ακόμα και ένας άπειρος χρήστης μπορεί απλά να… αγοράσει ένα λογισμικό και να τα ληστέψει!

Σύμφωνα με την Kaspersky το κακόβουλο λογισμικό Cutlet Maker πωλείται ελεύθερα στο “σκοτεινό” ίντερνετ “DarkNet”.

«Οι δημιουργοί του Cutlet Maker, δεν παρέχουν μόνο ένα έτοιμο πακέτο εργαλείων αλλά και λεπτομερείς οδηγίες για την χρήση του. Κατ’ αυτόν τον τρόπο μπορεί ακόμη και ο πιο άπειρος απατεώνας να διαπράξει αδίκημα. Το μόνο που πρέπει να κάνει είναι να αγοράσει το κακόβουλο λογισμικό πληρώνοντας 5000 δολάρια» αναφέρει η Kaspersky.

Πως λειτουργεί

Για να πραγματοποιήσει την κλοπή, ο εγκληματίας πρέπει να αποκτήσει πρόσβαση στην USB-είσοδο του ΑΤΜ και να φορτώσει το κακόβουλο λογισμικό. Η εφαρμογή Stimulator που περιλαμβάνεται στο πρόγραμμα , απεικονίζει τον αριθμό και την αξία των χαρτονομισμάτων που υπάρχουν στις κασετίνες του ΑΤΜ , κάτι που επιτρέπει να επιλεγεί η κασετίνα στην οποία υπάρχουν τα περισσότερα χρήματα.

Στην ουσία -επισημαίνουν οι εμπειρογνώμονες της Kaspersky Lab,- αυτό το κακόβουλο λογισμικό μετατρέπει την κυβερνοληστεία του ΑΤΜ, που είναι μια δύσκολη διαδικασία που απαιτεί καλή προετοιμασία της όλης επιχείρησης, σ΄έναν εύκολο τρόπο παράνομης απόκτησης κέρδους, που μπορεί να αποκτήσει ο καθένας έναντι συγκεκριμένου ποσού».

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις