Κόσμος

Στις 5 Ιουλίου θα γίνουν οι βουλευτικές εκλογές στην Κροατία

Οι βουλευτικές εκλογές στην Κροατία θα διεξαχθούν στις 5 Ιουλίου όπως ανακοίνωσε ο πρόεδρος της χώρας, Ζόραν Μιλάνοβιτς.

Στις εκλογές θα έρθουν αντιμέτωπα το κεντροδεξιό κόμμα Κροατική Δημοκρατική Ένωση (HDZ), το οποίο βρίσκεται στην εξουσία, με το μεγαλύτερο κόμμα της αντιπολίτευσης, τους Σοσιαλδημοκράτες (SDP), που βρίσκεται λίγο πίσω στις δημοσκοπήσεις στην Κροατία

Κανένα κόμμα δεν αναμένεται να εξασφαλίσει απόλυτη πλειοψηφία και έτσι το πιθανότερο είναι ο σχηματισμός κυβέρνησης συμμαχίας με μικρότερα κόμματα.

Σύμφωνα με την τελευταία δημοσκόπηση, το HDZ έχει τη στήριξη του 30% των ψηφοφόρων, ενώ το SDP περίπου του 28%.

Τρίτη δύναμη είναι το εθνικιστικό και ευρωσκεπτικιστικό μπλοκ, το Κίνημα της Πατρίδας, υπό έναν δημοφιλή τραγουδιστή, τον Μίροσλαβ Σκόρο, που έχει τη στήριξη περίπου του 10% των ψηφοφόρων.

Η μελλοντική κυβέρνηση θα αναλάβει το τιτάνιο έργο ανάκαμψης της οικονομίας, η οποία εκτιμάται ότι θα συρρικνωθεί κατά 9,4% αυτή τη χρονιά εξαιτίας της πανδημίας του κορονοϊού και των αρνητικών επιπτώσεων που έχει για τον τουρισμό, ο οποίος αντιπροσωπεύει περίπου το 20% του ΑΕΠ της Κροατίας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ντόναλντ Τραμπ για τον θάνατο του Άλεξ Πρέτι στη Μινεάπολη: «Πρόκειται για τραγωδία – αποτέλεσμα εχθρικής αντίστασης Δημοκρατικών»
Σύμφωνα με την εκπρόσωπο του Λευκού Οίκου, Καρολάιν Λέβιτ, ο Ντόναλντ Τραμπ, «δεν θέλει να βλέπει ανθρώπους να σκοτώνονται στους δρόμους, αλλά απαιτεί το τέλος της αντίστασης και του χάους»
Στέλεχος του Γραφείου Ποινικής Σύλληψης (BCA) επιμελείται το σημείο όπου ο Alex Pretti, σκοτώθηκε από πυροβολισμούς ομοσπονδιακών υπαλλήλων της υπηρεσίας μετανάστευσης που προσπάθησαν να τον συλλάβουν, ενώ άνθρωποι συγκεντρώνονται σε ένα αυτοσχέδιο μνημείο, στο Μινεάπολις
Πάνω από 20 οι νεκροί λόγω του πολικού ψύχους στις ΗΠΑ: Θερμοκρασίες ρεκόρ στους -45 βαθμούς, σχεδόν 1 εκατομμύριο νοικοκυριά χωρίς ρεύμα
Τουλάχιστον 20 πολιτείες τέθηκαν σε κατάσταση συναγερμού, όπως και η πρωτεύουσα Ουάσινγκτον και σοβαρά προβλήματα έχουν καταγραφεί στις μεταφορές, στις πτήσεις και στην ηλεκτροδότηση
Χιονοθύελλα