Site icon NewsIT
12:29 Δευτέρα 12 Απριλίου 2010

Στο έδαφος το αεροπλάνο του βούλγαρου προέδρου

Ανεστάλησαν οι πτήσεις του Tupolev-154 του βούλγαρου προέδρου Γκεόργκι Παρβάνοφ, μετά τη συντριβή του ίδιου τύπου αεροσκάφους του πολωνού προέδρου Λεχ Κατσίνσκι στη Ρωσία το Σάββατο.

Το βουλγαρικό προεδρικό αεροσκάφος δεν θα πετά μέχρι νεωτέρας.

Το βουλγαρικό προεδρικό αεροσκάφος δεν θα πετά μέχρι νεωτέρας.

 

“Οι πτήσεις του προεδρικού αεροσκάφους ανεστάλησαν. Οι πτήσεις όλων των αεροσκαφών αυτού του τύπου αναστέλλονται μέχρις ότου εξακριβωθούν τα τεχνικά αίτια του δυστυχήματος (του πολωνικού αεροσκάφους)”, δήλωσε στο βουλγαρικό ραδιόφωνο ο Ατάνας Κορστόφ, διευθυντής της υπηρεσίας έρευνας των δυστυχημάτων στις μεταφορές.
 
Τα μαύρα κουτιά του αεροσκάφους του πολωνού προέδρου εξετάζονται στη Ρωσία. Οι ρώσοι ερευνητές απέκλεισαν το ενδεχόμενο το δυστύχημα να οφείλεται σε τεχνικό πρόβλημα και εκτιμούν ότι πρόκειται για λάθος χειρισμό του κυβερνήτη.
 
Σύμφωνα με τον Κοστόφ, η Βουλγαρία, μέλος της ΕΕ πρέπει να επιδιώξει την πώληση στο μέλλον των TU-154.
 

Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version