Κόσμος

Στο έλεος των πλημμυρών η Ρουμανία

Δεκατέσσερα χωριά σε έξι επαρχίες της Ρουμανίας επλήγησαν το τελευταίο 24ωρο από τις πλημμύρες που σαρώνουν τη χώρα εδώ και 15 ημέρες και είχαν αποτέλεσμα το θάνατο 23 ανθρώπων.

Περισσότεροι από 50 κάτοικοι αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους τις δύο τελευταίες ημέρες. Περίπου 450 αγροκτήματα και 22 κατοικίες υπέστησαν σοβαρές ζημιές και τα νερά έχουν καλύψει βοσκοτόπια και αγροτικές καλλιέργειες έκτασης 1.324 εκταρίων.

Ο πρωθυπουργός της Ρουμανίας, Εμίλ Μποκ δήλωσε ότι σε όλα τα υπουργεία θα γίνει επαναπροσδιορισμός προτεραιοτήτων, ώστε να διατεθούν πόροι για την ανακατασκευή των υποδομών και των κατοικιών που καταστράφηκαν από τις πλημμύρες.

Την αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας αποφάσισαν η Αυστρία, το Βέλγιο, η Εσθονία και η Γαλλία, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Οι τέσσερις χώρες, ανταποκρινόμενες στο αίτημα της Ρουμανίας για βοήθεια μέσω του μηχανισμού πολιτικής προστασίας της ΕΕ, πρότειναν την αποστολή αντλιών νερού, πλωτών φραγμάτων, γεννητριών, συστημάτων αποκατάστασης του νερού και του ηλεκτρικού.

Στις πλημμύρες που προκλήθηκαν από τις καταρρακτώδεις βροχοπτώσεις και την άνοδο της στάθμης των υδάτων των ποταμών, έχασαν τη ζωή τους 23 άνθρωποι και περισσότεροι από 16.500 κάτοικοι εγκατέλειψαν τα σπίτια τους από τις αρχές της προηγούμενης εβδομάδας.

Σε ισχύ παραμένουν έως τη Δευτέρα, έκτακτα μέτρα προστασίας σε 16 επαρχίες της χώρας, καθώς υπάρχει ενδεχόμενο να σημειωθούν νέες σφοδρές βροχοπτώσεις.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Δυτική Όχθη: Ισραηλινοί έποικοι επιτέθηκαν σε Παλαιστίνιους και δημοσιογράφους κατά τη συγκομιδή ελιών
Παλαιστίνιοι χωρικοί, ακτιβιστές και αρκετοί δημοσιογράφοι έγιναν στόχος Ισραηλινών εποίκων κοντά σε φυλάκιο στη κατεχόμενη Δυτική Όχθη, εν μέσω της περιόδου συγκομιδής των ελιών
Ο σύμβουλος ασφαλείας του Reuters, Γκραντ Μπόουντεν, βοηθά τον φωτογράφο του Reuters, Ρανίν Σαουάφτα, μετά από επίθεση ισραηλινών εποίκων
ΗΠΑ: Σάλος με χριστιανό Δημοκρατικό στο Τέξας – Ακολουθεί πορνοστάρ και μοντέλα OnlyFans στο Instagram
Ο Τζέιμς Ταλαρίκο, ανερχόμενος Δημοκρατικός στο Τέξας που προβάλλει τη χριστιανική του πίστη, δέχεται σφοδρή κριτική μετά τις αποκαλύψεις για τους λογαριασμούς που ακολουθεί στο Instagram
Ο βουλευτής του Τέξας Τζέιμς Ταλαρίκο μιλά σε μια συγκέντρωση
The Economist: Η Βενεζουέλα, το επόμενο πεδίο δοκιμής του δόγματος «Americas First» του Ντόναλντ Τραμπ
Ο Λευκός Οίκος δείχνει έτοιμος να μετατρέψει τη Βενεζουέλα σε εργαστήριο ενός νέου δόγματος ασφαλείας, με το φάντασμα των φιάσκων στο Αφγανιστάν και το Ιράκ να πλανάται από πίσω
Ένα αμερικανικό αντιτορπιλικό στην Καραϊβική