Κόσμος

Στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο υπόθεση ΄Ελληνα γιατρού

Ο γιατρός κατηγορείται οτι εδώ κι 6 χρόνια πηγαινοέρχεται στη Γερμανία για να κάνει επεμβάσεις “προσωρινά” και "περιστασιακά".

Μία υπόθεση ενός Ελληνας γιατρού θα εξετάσει το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο. Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση ο συγκεκριμένος γιατρός, που διατηρεί ιατρείο στην Αθήνα, απο το 2006 πηγαίνει για μία ή δύο ημέρες κάθε μήνα στο Έσεν της Γερμανίας, όπου πραγματοποιεί ανδρολογικές επεμβάσεις σε ασθενείς εξωτερικών ιατρείων, μόνον «προσωρινά» και «περιστασιακά» και χωρίς να διαθέτει την υποδομή μιας κλινικής, ενώ ο ίδιος δεν αναλαμβάνει τη μετεγχειρητική παρακολούθηση που τυχόν απαιτείται.

Η υπόθεση προέκυψε μετά απο ερώτημα ασθενούς, ο οποίος είχε χειρουργηθεί επιτυχώς από τον Έλληνα γιατρό, προς τον Ιατρικό Σύλλογο του Έσεν σχετικά με την ορθότητα του τιμολογίου. Ο ιατρικός σύλλογος όμω διαπίστωσε ότι η διαφήμιση στο διαδίκτυο για τη δραστηριότητά του Έλληνα γιατρού σε κλινικές του Έσεν (το οποίο συνιστά παράβαση του κώδικα ιατρικής δεοντολογίας) δεν προσέφερε αντικειμενική ενημέρωση για θέματα του ιατρικού επαγγέλματος.

Το γερμανικό δικαστήριο στο οποίο ανατέθηκε η υπόθεση, υπέβαλε στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο σειρά ερωτημάτων για την ερμηνεία της οδηγίας σχετικά με την αναγνώριση των επαγγελματικών προσόντων και συγκεκριμένα για τη δυνατότητα εφαρμογής των δεοντολογικών κανόνων του κράτους μέλους υποδοχής.

Σύμφωνα με το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο, ο Έλληνας γιατρός υποστηρίζει ότι στη Γερμανία δραστηριοποιείται στο πλαίσιο της ελεύθερης παροχής υπηρεσιών, προσωρινά και περιστασιακά χωρίς να υπόκειται στους γερμανικούς κανόνες δεοντολογίας και ως εκ τούτου τυχόν καταγγελίες γερμανικών επαγγελματικών οργανώσεων θα πρέπει να απευθύνονται στην «αρμόδια αρχή του κράτους μέλους καταγωγής», δηλαδή στον Ιατρικό Σύλλογο Αθηνών. Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο οφείλει να απαντήσει σε εύθετο χρόνο στα προδικαστικά ερωτήματα του γερμανικού δικαστηρίου.

Διαβάστε

Κρήτη:Το πιο… περίεργο φακελάκι -Κατηγορείται ο γιατρός, διαψεύδει ο ασθενής!

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Νετανιάχου: Διαφωνία με ΗΠΑ για την μελλοντική διακυβέρνηση στη Γάζα – «Όχι» σε στρατιώτες από Τουρκία και Κατάρ
Ο Λευκός Οίκος ανακοίνωσε τη συγκρότηση μιας εκτελεστικής επιτροπής που θα λειτουργεί υπό την αιγίδα του «Συμβουλίου Ειρήνης», στο οποίο θα προεδρεύει ο ίδιος ο Τραμπ, ενώ περιλαμβάνει τον Χακάν Φιντάν και τον Άλι αλ Θαουάντι
Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός, Μπενιαμίν Νετανιάχου