Κόσμος

Στο ψυχιατρείο ο Μάσιμο Ταρτάλια

 

Ο άνδρας που επιτέθηκε στον Ιταλό πρωθυπουργό Σίλβιο Μπερλουσκόνι μεταφέρθηκε χθες Τρίτη από τη φυλακή στην ψυχιατρική πτέρυγα νοσοκομείου του Μιλάνου, μετέδωσαν εγχώρια ΜΜΕ.

 

Η δικαστίνα Κριστίνα Ντι Σένσο διέταξε να μεταχθεί ο 42χρονος Μάσιμο Ταρτάλια στο νοσοκομείο Σαν Κάρλο, μετά τη σχετική εισήγηση των γιατρών της φυλακής Σαν Βιτόρε του Μιλάνου, μετέδωσε το ειδησεογραφικό πρακτορείο ANSA.
 
Την 13η Δεκεμβρίου ο Ταρτάλια είχε επιτεθεί στον Μπερλουσκόνι με μια μινιατούρα, ομοίωμα του καθεδρικού ναού του Μιλάνου, σπάζοντας την μύτη του πρωθυπουργού και δύο του δόντια. Ο 73χρονος Μπερλουσκόνι έλαβε εξιτήριο τέσσερις ημέρες μετά την επίθεση. Επέστρεψε στην άσκηση των καθηκόντων του την περασμένη εβδομάδα.
 
Δεξιοί σύμμαχοι του Ιταλού πρωθυπουργού κατηγόρησαν την κεντροαριστερά ότι δημιουργεί ένα “κλίμα μίσους” στην Ιταλία, που “οδήγησε” στην επίθεση — παραπέμποντας στις δεκαετίες της άγριας πολιτικής βίας στη χώρα.
 
Ο Ταρτάλια, ένας άνδρας με μακρόχρονο ιστορικό ψυχολογικών προβλημάτων, έστειλε επιστολή στον Μπερλουσκόνι με την οποία του ζήτησε συγγνώμη για την πράξη του, που ο ίδιος χαρακτήρισε “άνανδρη”. Ο Ιταλός πρωθυπουργός, η δημοτικότητα του οποίου αυξήθηκε σημαντικά μετά το επεισόδιο, δήλωσε ότι “τον συγχώρεσε”.
 
 
Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ο Τραμπ αποκαλεί ζώα τους διαδηλωτές του Λος Άντζελες - Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η πόλη μετά τις βίαιες συγκρούσεις για την απέλαση μεταναστών
«Φέρουν υπερήφανα τις σημαίες άλλων χωρών», σχολίασε ο πρόεδρος των ΗΠΑ - Η δήμαρχος της πόλης επέβαλε απαγόρευσης της κυκλοφορίας κατά τη διάρκεια της νύχτας - 100 συλλήψεις
Αστυνομία και διαδηλωτές