Κόσμος

Στοιχεία σοκ από τον ΟΗΕ! Περίπου 7 εκατομμύρια παιδιά στερούνται την ελευθερία τους

Σοκ προκαλούν τα στοιχεία που δίνει στο φως ο ΟΗΕ σχετικά με τα παιδιά. Σχεδόν 7 εκατομμύρια στερούνται την ελευθερία τους.

Σύμφωνα με την έκθεση του ΟΗΕ πολλά παιδιά κρατούνται σε φυλακές, είναι υπό αστυνομική κράτηση, διαμένουν σε κέντρα κράτησης μεταναστών, σε οίκους για άτομα με ειδικές ανάγκες και άλλα ιδρύματα, σύμφωνα με έκθεση του ΟΗΕ.

Οι συντάκτες της έκθεσης, που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα, τονίζουν ότι το γεγονός αυτό αντίκειται στη Σύμβαση του ΟΗΕ για τα Δικαιώματα του Παιδιού, την οποία έχουν υπογράψει σχεδόν 200 χώρες και η οποία επιτρέπει την κράτηση ατόμων κάτω των 18 ετών μόνο ως έσχατο μέτρο και για μικρό χρονικό διάστημα.

Μπορεί τα τελευταία χρόνια να έχει γίνει σημαντική πρόοδος προκειμένου να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα, πρέπει, όμως να γίνουν πολλά περισσότερα προκειμένου τα παιδιά να πάψουν να κρατούνται σε ιδρύματα και να τερματιστεί η κράτηση των ανήλικων μεταναστών, επεσήμανε ο Μάνφρεντ Νόβακ, ένας Αυστριακός που ήταν επικεφαλής της έρευνας.

«Είναι ευθύνη μας να δώσουμε στα παιδιά πίσω την παιδική τους ηλικία», τόνισε. Στην έκθεση επισημαίνεται ότι τα παιδιά που ζουν σε συνθήκες κράτησης εμφανίζουν δέκα φορές συχνότερα ψυχιατρικές διαταραχές και πεθαίνουν σε πολύ μικρότερη ηλικία σε σχέση με όσα δεν έχουν βρεθεί ποτέ υπό κράτηση.

Να σημειωθεί πως η ομάδα του Νόβακ βρήκε ότι τουλάχιστον 410.000 παιδιά κρατούνται κάθε χρόνο σε φυλακές ή εν αναμονή της εκδίκασης της υπόθεσής τους, ενώ 1 εκατομμύριο βρίσκεται υπό αστυνομική κράτηση.

Την ίδια ώρα οκτώ χώρες κρατούν συνολικά 330.000 ανήλικους μετανάστες. Ακόμη 5,4 εκατομμύρια παιδιά ζουν σε ιδρύματα, τα οποία «λόγω της ίδιας τους της φύσης δεν μπορούν να λειτουργήσουν χωρίς να στερούν την ελευθερία από τα παιδιά», αναφέρει η έκθεση.

Τέλος, δεκάδες χιλιάδες παιδιά τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους κρατούνται σε καταυλισμούς εκτοπισμένων στη Συρία και στο Ιράκ.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Pfizergate: Το ευρωδικαστήριο ακύρωσε την απόφαση της Κομισιόν να μην δώσει στη δημοσιότητα τα SMS φον ντερ Λάιεν – Μπουρλά για τα εμβόλια της COVID-19
Το δικαστήριο της ΕΕ αποφάνθηκε ότι ακυρώνεται η απόφαση της Κομισιόν που αρνήθηκε να παράσχει σε δημοσιογράφο της εφημερίδας New York Times πρόσβαση στα γραπτά μηνύματα που ανταλλάχθηκαν μεταξύ της φον ντερ Λάιεν και του Μπουρλά
Η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν με τον CEO της Pfizer Άλμπερτ Μπουρλά 2
Η διπλωματική και στρατιωτική αντεπίθεση του Ερντογάν: Πώς η Τουρκία βγαίνει ενισχυμένη στον παγκόσμιο γεωπολιτικό χάρτη
Από την επικοινωνία με την Μελόνι για Μεσανατολικό και Ουκρανικό έως τον σιωπηρό ρόλο στη «νομιμοποίηση» του Αμπού Μοχάμεντ αλ Τζολάνι στη Συρία, η Τουρκία αποδεικνύει ότι δεν είναι απλός θεατής
Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν 13