Κόσμος

Στόλτενμπεργκ: Να καταλάβει ο Πούτιν ότι δεν μπορεί να κερδίσει τον πόλεμο – Ζητά περισσότερα όπλα για την Ουκρανία

Ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτενμπεργκ, είναι σταθερός στις απόψεις του, ακόμη κι αν ομολογεί πως κάποιες από αυτές ακούγονται παράδοξες: ότι δηλαδή ο δρόμος για την ειρήνευση στην Ουκρανία, περνά από την αποστολή περισσότερων οπλικών συστημάτων στο Κίεβο.

Η επιχειρηματολογία του είναι απλή: «Ο πρόεδρος (της Ρωσίας Βλάντιμιρ) Πούτιν δεν έχει δείξει κανένα σημάδι ότι ετοιμάζεται για ειρήνη και επομένως πρέπει να συνειδητοποιήσει ότι δεν μπορεί να κερδίσει στο πεδίο της μάχης» στην Ουκρανία, επαναλαμβάνει σχεδόν μονότονα ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτενμπεργκ.

Το ίδιο υποστήριξε και σήμερα, μιλώντας στο πρακτορείο Reuters, στο περιθώριο του Οικονομικού Φόρουμ του Νταβός, στην Ελβετία.

Η Ουκρανία χρειάζεται «σημαντική αύξηση» των όπλων που διαθέτει, σε μια κομβική περίοδο του πολέμου, δήλωσε ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ, υποστηρίζοντας ότι η στήριξη αυτή είναι ο μοναδικός δρόμος για μια ειρηνική λύση, μέσω διαπραγματεύσεων, με τη Ρωσία.

«Είναι μια κομβική στιγμή του πολέμου και χρειάζεται να αυξηθεί σημαντικά η στήριξη προς την Ουκρανία», είπε χαρακτηριστικά ο Στόλτενμπεργκ.

«Εάν θέλουμε μια ειρηνική λύση μέσω διαπραγματεύσεων αύριο, πρέπει να παράσχουμε περισσότερα όπλα σήμερα», πρόσθεσε.

Ο Στόλτενμπεργκ είπε ότι η Ουκρανία χρειάζεται περισσότερα συστήματα αντιαεροπορικής άμυνας, τεθωρακισμένα, αλλά και πυρομαχικά και ανταλλακτικά, ώστε να διασφαλίσει πως τα οπλικά συστήματα που της παραδίδονται θα συνεχίσουν να λειτουργούν.

Σχολιάζοντας τέλος το θέμα της ένταξης της Σουηδίας και της Φινλανδίας στο ΝΑΤΟ, εμφανίστηκε αισιόδοξος ότι η Τουρκία και η Ουγγαρία θα την επικυρώσουν.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Πώς ο ένας γαμπρός του εξαπάτησε τον άλλον για να αγοράσει πολυτελές γιοτ που βρίσκεται στο Πέραμα
Ο σύζυγος της Τίφανι Τραμπ έστησε επιχείρηση με τον ξάδερφό του και έπεισε τον μπατζανάκη του και σύζυγο της Ιβάνκα να αγοράσει ημιτελές γιοτ που βρίσκεται στην Ελλάδα για 2,5 εκ. δολάρια, ένα υπέρογκο ποσό πάνω από την πραγματική του αξία
Η Τίφανι Τραμπ, στην πρώτη σειρά δεξιά, και ο σύζυγός της Μάικλ Μπούλος, η Ιβάνκα Τραμπ, στην πρώτη σειρά στο κέντρο, και ο σύζυγός της Τζάρετ Κούσνερ
Το Ισραήλ απειλεί με ισοπέδωση της Γάζας: «Αν δεν αποδεχτεί τους όρους η Χαμάς, θα ανοίξουν οι πύλες της κολάσεως»
Η Χαμάς έχει δηλώσει ότι θα απελευθερώσει τους αιχμαλώτους σε αντάλλαγμα για τον τερματισμό του πολέμου, αλλά απορρίπτει τον αφοπλισμό χωρίς τη δημιουργία παλαιστινιακού κράτους
Η πόλη της Γάζας 1