Κόσμος

Σύγκρουση τρένων στην Αίγυπτο: 41 οι νεκροί!

«Παγωμένη» παραμένει η κοινή γνώμη στην Αίγυπτο, μετά την τραγική χθεσινή σύγκρουση τρένων που άφησε 41 νεκρούς και τουλάχιστον 179 τραυματίες.

Από τους εκατοντάδες τραυματίες στην σύγκρουση τρένων στην Αίγυπτο, οι 47 επέστρεψαν στα σπίτια τους αφού έλαβαν τις πρώτες βοήθειες.

Ήδη, έχουν ξεκινήσει εκτεταμένες έρευνες για να διαπιστωθεί η αιτία του δυστυχήματος, με εντολή του Προέδρου της χώρας Άμπντελ Φατάχ Αλ Σίσι. Ο Σϊσι διέταξε να δημιουργηθούν έκτακτες ομάδες εργασίας που να ελέγξουν τις συνθήκες του δυστυχήματος και να αποδώσουν ευθύνες.

Τέσσερις σιδηροδρομικοί υπεύθυνοι της περιοχής όπου έγινε η σύγκρουση των τρένων έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα με απόφαση του Υπουργού Μεταφορών Χισάμ Αραφάτ.

Το ένα από τα δύο τρένα ερχόταν από το Κάιρο και το άλλο από το Πορτ Σαΐντ, με κατεύθυνση την Αλεξάνδρεια.

Τα συλλυπητήριά τους προς τον Αιγύπτιο Πρόεδρο Αλ Σίσι εξέφρασαν μέχρι τώρα, μεταξύ άλλων χωρών: Η Σαουδική Αραβία, οι ΗΠΑ, το Κουβέιτ, η Ιορδανία, η Παλαιστίνη, η Ουκρανία, η Βρετανία, η Γαλλία και η Γερμανία.

“Ανθρώπινο λάθος” η σύγκρουση τρένων που στοίχισε τόσες ζωές!

Η σύγκρουση συνέβη στις 14.15 το μεσημέρι τοπική ώρα (15.15 ώρα Ελλάδας), κοντά στον σταθμό Χορσίντ. Είχε ως αποτέλεσμα να εκτροχιαστεί η μηχανή του ενός τρένου και δύο βαγόνια από το άλλο, σύμφωνα με την Αρχή Σιδηροδρόμων της Αιγύπτου.

Ο υπουργός Μεταφορών Χισάμ Αραφάτ τόνισε το δυστύχημα οφείλεται σε «ανθρώπινο λάθος», χωρίς να δώσει περαιτέρω λεπτομέρειες. Ο πρόεδρος Άμπντελ Φάταχ αλ Σίσι έδωσε εντολή στις αρχές να εντοπίσουν τους υπεύθυνους για το δυστύχημα, προκειμένου να «λογοδοτήσουν», σύμφωνα με το προεδρικό γραφείο.

Ακολουθούν φωτογραφίες και βίντεο από το σημείο της τραγωδίας – ΠΡΟΣΟΧΗ! ΣΚΛΗΡΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ

egypt
Φωτογραφία: Reuters
egypt
Φωτογραφία: Reuters

https://twitter.com/JoJo_Fawzy/status/896009337939922945

https://www.facebook.com/photo.php?fbid=1952106328411921&set=pcb.1952106345078586&type=3&theater

https://www.facebook.com/photo.php?fbid=1952106291745258&set=pcb.1952106345078586&type=3&theater

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Τραμπ για Γάζα: «Συμφωνία άμεσα αλλιώς αιματοχυσία» – Ξεκινούν οι διαπραγματεύσεις μεταξύ Ισραήλ και Χαμάς
Θα είναι η πρώτη φορά που ο επικεφαλής διαπραγματευτής της Χαμάς, ο Χαλίλ αλ Χάγια, θα συμμετάσχει στις διαπραγματεύσεις - Η οργάνωση επιμένει σε «άμεση» ανταλλαγή ομήρων και κρατουμένων πριν κλειστεί η συμφωνία
Ντόναλντ Τραμπ 2
Παγιδευμένοι στο Έβερεστ πάνω από 1.000 ορειβάτες λόγω σφοδρής χιονοθύελλας – Κινδυνεύουν από υποθερμία
Εκατοντάδες ντόπιοι και ομάδες διάσωσης έχουν αποσταλεί για να καθαρίσουν το χιόνι που εμποδίζει την πρόσβαση στην περιοχή, η οποία βρίσκεται σε υψόμετρο άνω των 4.900 μέτρων
Έβερεστ 1
«Γαλλικά» του Τραμπ στον Νετανιάχου μετά την απάντηση της Χαμάς στο αμερικανικό σχέδιο για τη Γάζα – «Γιατί είσαι πάντα τόσο γ@@@@ένα αρνητικός»
Ο Νετανιάχου είπε ότι η απάντηση της Χαμάς δεν είναι κάτι για να το γιορτάσουν - «Πρέπει να το δεχτείς, δεν έχεις άλλη επιλογή» του αποκρίθηκε ο Τραμπ
Ντόναλντ Τραμπ και Μπέντζαμιν Νετανιάχου στην είσοδο του Λευκού Οίκου 21
Ο Ντόναλντ Τραμπ προειδοποιεί τη Χαμάς με «ολοκληρωτική εξόντωση» αν δεν παραδώσει την εξουσία στη Γάζα
Ο Αμερικανός πρόεδρος υψώνει τους τόνους απέναντι στο ισλαμιστικό κίνημα, την ώρα που το σχέδιο εκεχειρίας του δυσκολεύεται να προχωρήσει και οι διαπραγματεύσεις αναμένεται να συνεχιστούν στην Αίγυπτο
Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ στη διάρκεια της κοινής συνέντευξης Τύπου με τον Ισραηλινό πρωθυπουργό, Μπέντζαμιν Νετανιάχου στον Λευκό Οίκο 3