Κόσμος

Συγχαρητήρια Στόλτενμπεργκ σε Ερντογάν – “Σημαντικό μέλος του ΝΑΤΟ η Τουρκία”

Τα συγχαρητήριά του έδωσε στον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν για την επανεκλογή του ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ, υπενθυμίζοντας παράλληλα ς «θεμελιώδεις αξίες» της Συμμαχίας.

«Συγχαίρω τον Πρόεδρο Ερντογάν για την επανεκλογή του ως Πρόεδρος, καθώς και τον τουρκικό λαό για το υψηλό ποσοστό συμμετοχής του στις εκλογές» δήλωσε ο κ. Στόλτενμπεργκ κατά την άφιξή του στο συμβούλιο των υπουργών Εξωτερικών και Άμυνας της Ε.Ε στο Λουξεμβούργο.

Επίσης, ο γ.γ του ΝΑΤΟ επισήμανε ότι η Τουρκία είναι ένα σημαντικό μέλος της Ατλαντικής Συμμαχίας, όχι μόνο για τη γεωγραφική εγγύτητά της με τη Ρωσία, το Ιράκ και τη Συρία, αλλά και γιατί είναι μία χώρα που παίζει βασικό ρόλο στον αγώνα κατά της τρομοκρατίας και του ισλαμικού κράτους (DAESH).

Τέλος, κ. Στόλτενμπεργκ υπογράμμισε ότι το ΝΑΤΟ βασίζεται σε ορισμένες θεμελιώδεις αξίες και ότι ο ίδιος προσωπικά αποδίδει μεγάλη σημασία σε αξίες όπως η δημοκρατία, το κράτος δικαίου, οι ατομικές ελευθερίες. «Τονίζω τη σημασία αυτών των αξιών σε πολλές πρωτεύουσες του ΝΑΤΟ, συμπεριλαμβανομένης της Άγκυρας, όταν συναντώ Τούρκους ιθύνοντες» πρόσθεσε.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
«Πυρά» από το Ισραήλ για την αναγνώριση του παλαιστινιακού κράτους από Βρετανία, Αυστραλία και Καναδά – «Είναι μια ανταμοιβή για τη τζιχαντιστική Χαμάς»
«Το Ισραήλ δεν θα αποδεχτεί κανένα αποσπασματικό και φανταστικό κείμενο που επιχειρεί να το αναγκάσει να αποδεχτεί αδικαιολόγητα σύνορα»
Ο υπουργός Εξωτερικών του Ισραήλ Γκιντεόν Σάαρ 1
Μαχμούντ Αμπάς: Η αναγνώριση του κράτους της Παλαιστίνης από τη Βρετανία είναι ένα «ουσιαστικό και αναγκαίο βήμα»
Ο Παλαιστίνιος πρόεδρος μιλά για ένα αποφασιστικό βήμα προς την ειρήνη, ενώ ένας σκληροπυρηνικός Ισραηλινός υπουργός αντιδρά καλώντας σε άμεση προσάρτηση των κατεχόμενων εδαφών
Ο πρόεδρος της Παλαιστινιακής Αρχής, Μαχμούντ Αμπάς
Βατικανό: Ο πάπας Λέων εκφράζει την αλληλεγγύη του με τη «μαρτυρική γη» της Γάζας
Από την πλατεία του Αγίου Πέτρου, ο ποντίφικας υπενθύμισε ότι κανένα μέλλον δεν μπορεί να οικοδομηθεί πάνω στη βία, την αναγκαστική εξορία ή την εκδίκηση, καλώντας σε ειρήνη για τον παλαιστινιακό λαό
Ο Πάπας Λέων ΙΔ' 2
Κυβερνοεπίθεση σε αεροδρόμια: Επιμένουν τα προβλήματα σε Χίθροου, Βερολίνο και Βρυξέλλες – Αγώνας δρόμου για πλήρη αποκατάσταση
Μετά την κυβερνοεπίθεση που παρέλυσε το σύστημα check-in, τα ευρωπαϊκά αεροδρόμια δυσκολεύονται ακόμη να αποκαταστήσουν πλήρως τις υπηρεσίες τους, με καθυστερήσεις και ακυρώσεις να συνεχίζουν να ταλαιπωρούν ταξιδιώτες
Επιβάτες στο αεροδρόμιο Χίθροου