Κόσμος

Συναγερμός και στη Δανία για μολυσμένες ζωοτροφές

Διαστάσεις λαμβάνει το σκάνδαλο με τις διοξίνες. Μετά τη Γερμανία και την Ολλανδία, τώρα συναγερμός έχει σημάνει και στις αρχές της Δανίας που ενημερώθηκαν για πιθανή παρουσία μολυσμένων ζωοτροφών στη χώρα.

Τα προϊόντα που προήλθαν από τη Γερμανία, αγοράστηκαν από μια δανέζικη επιχείρηση τον περασμένο Νοέμβριο, ανακοίνωσε αξιωματούχος αρμόδιος για τη διατροφική ασφάλεια.

«Γνωρίζουμε ότι μια δανέζικη επιχείρηση αγόρασε ζωοτροφές από μια γερμανική επιχείρηση και ότι αυτές μπορεί να έχουν μολυνθεί με διοξίνη», δήλωσε ο Κιμ Βάντρουπ Σιγκσγκαάρντ, διευκρινίζοντας ότι οι ζωοτροφές προορίζονταν για κλώσες.

Άμεσα θα ξεκινήσει έρευνα στη Δανία για να εξακριβωθεί αν μολυσμένες ζωοτροφές βρίσκονταν μεταξύ αυτών που εισήχθησαν στη Δανία.

Στη Γερμανία τώρα, περίπου 3.000 γερμανικά αγροκτήματα και εκμεταλλεύσεις, που είχαν υποχρεωθεί να διακόψουν τις παραδόσεις όταν ξέσπασε το σκάνδαλο μόλυνσης με διοξίνη, μπορούν να ξαναρχίσουν τις δραστηριότητές τους.

«Δεν απομένουν περισσότερα από 1.470 εκτροφεία στα οποία έχουν ανασταλεί οι παραδόσεις από τα περίπου 4.400 στα οποία είχε αρχικά εφαρμοστεί το μέτρο», ανακοίνωσε το υπουργείο Γεωργίας της Κάτω Σαξονίας.

Την περασμένη Παρασκευή, περισσότερα από 4.700 αγροκτήματα και εκμεταλλεύσεις από τα περίπου 375.000 που υπάρχουν στη χώρα υποχρεώθηκαν να κλείσουν για προληπτικούς λόγους σε 8 κρατίδια της Γερμανίας.

Η συντριπτική πλειοψηφία των επιχειρήσεων που επλήγησαν βρίσκονται στην Κάτω Σαξονία, όπου η εταιρεία Harles und Jentzsch παρέδωσε το Νοέμβριο και το Δεκέμβριο μολυσμένα λύπη που προορίζονταν για την παραγωγή ζωοτροφών.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Μυστήριο με πτήση του «Αεροπλάνου της Αποκάλυψης» πάνω από τις ΗΠΑ: Ανησυχία και σενάρια σε μια περίοδο παγκόσμιας έντασης
Το Boeing E-4B Nightwatch είναι ένα πλήρες κέντρο διοίκησης σχεδιασμένο για να προστατεύει τις ΗΠΑ από μια καταστροφική επίθεση και μπορεί ακόμη και να αντέξει τις επιπτώσεις μιας πυρηνικής έκρηξης
Το «αεροπλάνο της Αποκάλυψης»
Μαρτυρίες για πάνω από 200 νεκρούς στις διαδηλώσεις του Ιράν - Φουντώνει η λαϊκή οργή
Οι νεκροί έχουν σκοτωθεί από πραγματικά πυρά, καταγγέλει γιατρός - Ο γραμματέας του Ανώτατου Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας του Ιράν, Αλί Λαριτζανί, τόνισε ότι η χώρα του βιώνει συνθήκες πολέμου
Αιματηρές διαδηλώσεις στο Ιράν
11
Χάος από τις αντικυβερνητικές διαδηλώσεις στο Ιράν - 62 οι νεκροί, στις φλόγες η Τεχεράνη και άλλες πόλεις
Σύμφωνα με ερασιτεχνικά βίντεο, η ιστορική σημαία του Ιράν με το Λιοντάρι και τον Ήλιο αντικαθιστά σε ορισμένες περιπτώσεις τη σημαία της Ισλαμικής Δημοκρατίας - Ο εξόριστος γιος του πρώην σάχη του Ιράν κάλεσε τον Τραμπ να παρέμβει άμεσα
Αιματηρές διαδηλώσεις στο Ιράν
12