Παρασκευή, 29 Μαρ.
24oC Αθήνα

Συναγερμός στις ΗΠΑ! Ύποπτο αεροπλάνο προκάλεσε αποκλεισμό σε Λευκό Οίκο και Καπιτώλιο

Συναγερμός στις ΗΠΑ! Ύποπτο αεροπλάνο προκάλεσε αποκλεισμό σε Λευκό Οίκο και Καπιτώλιο
Φωτογραφία Reuters

Οι πληροφορίες για ύποπτο αεροπλάνο που πετούσε στον εναέριο χώρο της Ουάσινγκτον προκάλεσαν συναγερμό στις ΗΠΑ. “Έκλεισαν” αμέσως Λευκός Οίκος και Καπιτώλιο.

Συναγερμός σήμανε το πρωί της Τρίτης (ώρα ΗΠΑ) στην Ουάσινγκτον με αποτέλεσμα Λευκός Οίκος και Καπιτώλιο να αποκλειστούν.

Πληροφορίες ανέφεραν πως άγνωστο αεροσκάφος πέταξε χωρίς άδεια πάνω από την Ουάσινγκτον και πως δεν απάντησε στις κλήσεις των ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας.

Υπήρξαν μάλιστα αναφορές πως “σηκώθηκαν” μαχητικά της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ.

Σύμφωνα με το Fox News, απαγορεύτηκε η είσοδος στο Καπιτώλιο, ενώ αξιωματικοί καλούσαν τον κόσμο να μείνει μακριά από το σημείο. Στον Λευκό Οίκο, στους δημοσιογράφους δόθηκε εντολή να μείνουν στην αίθουσα τύπου.

Ο ανταποκριτής του Sputnik μετέδωσε ότι οι δρόμοι γύρω από τον Λευκό Οίκο αποκλείστηκαν, μετά τις αναφορές πως δόθηκε εντολή να εκκενωθεί το Καπιτώλιο.

Σύμφωνα με τοπικά ΜΜΕ τα μαχητικά των ΗΠΑ απογειώθηκαν για να “απαντήσουν” στην παραβίαση του εναέριου χώρου της Ουάσιγνκτον από άγνωστο αεροπλάνο.

Τελικά, 20 λεπτά αφού δόθηκε εντολή να “αποκλειστούν” Λευκός Οίκος και Καπιτώλιο, ο συναγερμός… έληξε, σύμφωνα με το NBC News.

Με πληροφορίες από Fox News, Sputnik

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις