Κόσμος

Συνάντηση Πούτιν – Ερντογάν μέσα στο καλοκαίρι;

Το Κρεμλίνο ανακοίνωσε σήμερα ότι δεν αποκλείεται ο ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν και ο τούρκος ομόλογός του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν να συναντηθούν πριν από τη σύνοδο κορυφής της Ομάδας των Είκοσι (G20) που έχει προγραμματιστεί για τον Σεπτέμβριο στην Κίνα.

“Φαίνεται τώρα ότι θα έχουμε έναν μήνα ή και περισσότερο εντατικών επαφών (με την Τουρκία για την αποκατάσταση των σχέσεων)”, δήλωσε προς τους δημοσιογράφους ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ.

Στο μεταξύ, οι υπουργοί Εξωτερικών της Ρωσίας Σεργκέι Λαβρόφ και της Τουρκίας Μεβλούτ Τσαβούσογλου συναντήθηκαν σήμερα στο Σότσι (νότια Ρωσία) για πρώτη φορά μετά την επανάληψη των επαφών ανάμεσα στη Μόσχα και την Άγκυρα.

“Εκφράζουμε την ικανοποίησή μας για την ευκαιρία να συζητηθούν οι σχέσεις μετά το μηνυμα του τούρκου προέδρου προς τη Ρωσία και την τηλεφωνική επικοινωνία τους”, δήλωσε ο Λαβρόφ κατά την έναρξη των συνομιλιών του με τον Τσαβούσογλου. “Ελπίζουμε ότι αυτή η επαφή θα δώσει τον σωστό τόνο για την εξομάλυνση των σχέσεών μας”, πρόσθεσε.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ο Σαντίκ Καν απαντά στο «απαίσιος δήμαρχος» του Ντόναλντ Τραμπ – «Είναι ρατσιστής, σεξιστής, μισογύνης και ισλαμοφοβικός»
«Κοιτάζω το Λονδίνο, όπου έχει έναν απαίσιο δήμαρχο. Έναν απαίσιο, απαίσιο δήμαρχο. Έχει αλλάξει, έχει αλλάξει (η πόλη) τόσο πολύ», είπε ο πρόεδρος των ΗΠΑ στην ομιλία του στον ΟΗΕ
Ο Σαντίκ Kαν
Ο τυφώνας Ραγκάσα σαρώνει την Κίνα: Εικόνες καταστροφής στο Χονγκ Κονγκ, τεράστιες πλημμύρες σε πολλές πόλεις
Αφού προκάλεσε τον θάνατο τουλάχιστον 17 ανθρώπων στην Ταϊβάν, ο τυφώνας Ραγκάσα έφτασε το απόγευμα της Τετάρτης (24.09.2025) στις νότιες ακτές της Κίνας, προκαλώντας νέες σκηνές χάους
Ο σούπερ τυφώνας Ραγκάσα στο Χονγκ Κονγκ
Μήνυμα αποτροπής του ΝΑΤΟ στη Ρωσία: Σε περίπτωση αποδεδειγμένης απειλής, θα υπερασπιστούμε τους λαούς μας
«Η ρωσική πλευρά κάνει πράγματα που εμείς δεν θα κάναμε ποτέ χωρίς πρώτα να εξετάσουμε το ενδεχόμενο απωλειών» είπε ο Ανώτατος Διοικητής των ενόπλων δυνάμεων του ΝΑΤΟ στην Ευρώπη
Ο Ανώτατος Διοικητής των ενόπλων δυνάμεων του ΝΑΤΟ στην Ευρώπη 1