Κόσμος

Συνελήφθησαν τρεις Βέλγοι πολίτες για “απόπειρα τρομοκρατικών επιθέσεων”

Τρεις Βέλγοι πολίτες οι οποίοι συνελήφθησαν τη νύχτα κατηγορούνται για απόπειρα τρομοκρατικών ανθρωποκτονιών και για συμμετοχή σε δραστηριότητες τρομοκρατικής οργάνωσης, ανακοίνωσε ο εισαγγελέας του Βελγίου.

Εννέα ακόμη ύποπτοι οι οποίοι συνελήφθησαν κατά τη διάρκεια των νυχτερινών εφόδων αφέθηκαν ελεύθεροι, διευκρινίζεται στην ανακοίνωση.

Η αστυνομική επιχείρηση αφορούσε πληροφορίες για συγκεκριμένες απειλές με επίκεντρο τον αγώνα Βέλγιο-Ιρλανδία στου Euro 2016.

Οι Σαμίρ Κ., Μουσταφά Μπ. και Τζαουάντ Μπ. περιλαμβάνονταν στους 40 συλληφθέντες κατά τη διάρκεια της επιχείρησης της βελγικής αστυνομίας. Σύμφωνα με «τα στοιχεία που περιήλθαν στη γνώσης μας, απαιτείτο άμεση ανάληψη δράσης», διευκρινίζεται στην ανακοίνωση της εισαγγελίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδόθηκαν από το ιδιωτικό φλαμανδικό τηλεοπτικό δίκτυο VTM, η απειλή αφορούσε κυρίως «fan zones» που είχαν οργανωθεί στο Βέλγιο εν όψει του αγώνα Βέλγιο-Ιρλανδία στο Μπορντό.

Η βελγική αστυνομία πραγματοποίησε εφόδους σε πολλές περιοχές, ανάμεσά τους το Μόλενμπεκ, το Σαρμπέκ και το Φορέ, τρεις περιοχές των Βρυξελλών όπου οι δράστες των επιθέσεων του Παρισιού και των Βρυξελλών διέθεταν διαμερίσματα για την προετοιμασία τους και για να χρησιμεύσουν στη συνέχεια ως κρησφύγετα.

Κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίασης του υπουργικού συμβουλίου ασφαλείας , ο πρωθυπουργός του Βελγίου Σαρλ Μισέλ δήλωσε ότι η κατάσταση βρίσκεται υπό έλεγχον. «Θέλουμε να συνεχίσουμ να ζούμε κανονικά», είπε. Κατόπιν αυτού, η κυβέρνηση αποφάσισε τη «διατήρηση» των δημοσίων εκδηλώσεων, ανάμεσά τους και αυτών που αφορούν το Euro-2016, λαμβάνοντας ωστόσο επιπλέον μέτρα ασφαλείας.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Τραγωδία στην Ταϊλάνδη: Γερανός κατέρρευσε πάνω σε τρένο, τουλάχιστον 22 νεκροί και 30 τραυματίες
Σύμφωνα με τις αρχές, ο γερανός, ο οποίος συμμετείχε σε έργα κατασκευής σιδηροδρομικής γραμμής υψηλής ταχύτητας, κατέρρευσε τη στιγμή που το τρένο διέσχιζε το συγκεκριμένο σημείο
Τραγωδία με νεκρούς στην Ταϊλάνδη
Σκηνικό τρόμου στο Ιράν: Διαδηλωτές αντιμέτωποι με τη θανατική ποινή – «Θα αναλάβουμε δράση» απειλεί ο Τραμπ
Οι ιρανικές αρχές φέρονται να προχωρούν σήμερα, Τετάρτη, στην εκτέλεση του 26χρονου Έρφαν Σολτάνι, ο οποίος συνελήφθη στις 8 Ιανουαρίου κατά τη διάρκεια διαδηλώσεων στο Ιράν
Διαδηλώσεις στο Ιράν
Ο Τραμπ προειδοποιεί το Ιράν με «πολύ ισχυρή δράση» αν διαδηλωτές οδηγηθούν στην κρεμάλα – Προτρέπει τους συμμάχους να φύγουν από τη χώρα
Σε ερώτηση για το τι εννοούσε νωρίτερα, λέγοντας προς τους Ιρανούς ότι «η βοήθεια είναι στο δρόμο», ο Αμερικανός πρόεδρος απέφυγε να απαντήσει
Ντόναλντ Τραμπ
Ελέφαντας έχει σκοτώσει 20 ανθρώπους από την αρχή της χρονιάς στην Ινδία - Προσπαθούν να τον εντοπίσουν οι αρχές
Έντρομοι χωρικοί έχουν εγκαταλείψει τα αγροκτήματά τους και κλείνονται στα σπίτια τους μόλις πέσει το σκοτάδι γιατί φοβούνται ότι θα εμφανιστεί ο ελέφαντας
ελέφαντας