Κόσμος

Συνεχίζονται οι απεργίες των πιλότων της Lufthansa

Η ένωση των Γερμανών πιλότων VC ανακοίνωσε ότι θα απεργήσει ξανά στην αεροπορική εταιρεία Lufthansa αύριο Τρίτη (29.11.2016) και μεθαύριο Τετάρτη (30.11.2016), καθώς μια νέα προσπάθεια επίλυσης των μισθολογικών αιτημάτων της απέτυχε μετά την τετραήμερη απεργία.

“Δυστυχώς, οι υψηλού επιπέδου συνομιλίες που έλαβαν χώρα (την Κυριακή 27.11.2016) με ελάχιστη προειδοποίηση απέτυχαν να φέρουν αποτέλεσμα”, δήλωσε ο Γιόεργκ Χαντβεργκ μέλος της ένωσης των πιλότων, προσθέτοντας ότι “ακόμα δεν υπάρχει συζητήσιμη πρόταση από την Lufthansa σχετικά με την αμοιβή των πιλότων, το οποίο σημαίνει ότι οι κινητοποιήσεις του κλάδου χρειάζεται να συνεχιστούν”.

Οι απεργίες θα επηρεάσουν την μεν Τρίτη (29/11) τις εγχώριες πτήσεις, τη δε Τετάρτη (30/11) τις πτήσεις του εξωτερικού.
Η Lufthansa, η οποία εκδήλωσε την απογοήτευσή της από την απόφαση της ένωσης, είπε ότι θα ανακοινώσει ένα ειδικό πρόγραμμα πτήσεων έως τις 3:00 μ.μ. ώρα Ελλάδας.

Την περασμένη εβδομάδα η εταιρεία αναγκάστηκε να ακυρώσει σχεδόν 2.800 πτήσεις μέσα στις τέσσερις μέρες των κινητοποιήσεων οι οποίες επηρέασαν πάνω από 350.000 επιβάτες. Είναι η 14η κινητοποίηση στην μακροχρόνια διαμάχη μεταξύ πιλότων και εταιρείας από το 2014.

Η πρόταση της Lufthansa στους πιλότους ήταν μια αύξηση μισθών κατά 4,4% σε δύο δόσεις, και ένα εφάπαξ ισότιμο με σχεδόν δύο μισθούς (1,8 μήνες). Η ένωση ζητά μια μέση ετήσια αύξηση μισθού της τάξης του 3,7% για τους 5.400 πιλότους, για μια πενταετία που ξεκινά από το 2012.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Η Χαμάς δημοσίευσε νέο βίντεο με Ισραηλινό όμηρο: Γεμάτος αίματα εκλιπαρεί να αφεθούν ελεύθεροι όλοι οι κρατούμενοι
Στο βίντεο των 4 λεπτών, απεικονίζεται ο 36χρονος όμηρος Μαξίμ Χερκίν να είναι ξαπλωμένος και να αναφέρει πως τραυματίστηκε μετά από ισραηλινό βομβαρδισμό
Maxim Herkin 1
Ερντογάν για Κυπριακό: Οι διαπραγματεύσεις θα γίνουν μεταξύ δυο κρατών και όχι κοινοτήτων
«Αν δεν υπάρξει μια δίκαιη, μόνιμη, βιώσιμη και ρεαλιστική λύση στο νησί, δεν είναι δυνατόν να δεχτούμε εμείς την "Ελληνοκυπριακή Διοίκηση της Νότιας Κύπρου"» - Η αντίδραση της Λευκωσίας
Ο Ταγίπ Ερντογάν 1
Βατικανό: Ο σκληρός αγώνας για την επιβίωση της Ρώμης και η LGBTQ+ κοινότητα που θα επηρεάσει στην εκλογή του νέου Πάπα
Αμφισβητούν την διακυβέρνηση του Πάπα Φραγκίσκου οι καρδινάλιοι - Στόχος των μελών του Κονκλαβίου να γίνει ξανά η Ρώμη το επίκεντρο της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας
Καρδινάλιοι