Κόσμος

Συρία: 22 Τούρκοι στρατιώτες νεκροί! Εξαπέλυσε επίθεση η Τουρκία

Εικοσιδύο Τούρκοι στρατιώτες σκοτώθηκαν στην επαρχία Ιντλίμπ στη Συρία από αεροπορική επίθεση των δυνάμεων Ασαντ ανακοίνωσε ο νομάρχης Αντιόχειας.

Ο Τούρκος νομάρχης ζήτησε να μην υπάρξει πανικός ενώ αρνήθηκε να απαντήσει σε ερωτήσεις. Επανέλαβε ότι οι τραυματίες μεταφέρθηκαν στην Τουρκία.

Παράλληλα ολοκληρώθηκε η έκτακτη σύσκεψη που έγινε στο προεδρικό Μέγαρο στην Άγκυρα υπό τον Τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν για τις τελευταίες εξελίξεις στο Ιντλίμπ. Στη σύσκεψη που διήρκεσε 2 ώρες συμμετείχε και ο υπουργός Άμυνας Χουλουσί Ακάρ.

Εξάλλου έγινε γνωστό ότι ο πρόεδρος Ερντογάν επικοινώνησε τηλεφωνικά με την αρχηγό του Καλού κόμματος, Μεράλ Ακσενέρ η οποία ακύρωσε την επίσκεψή της στο Μπαλίκεσιρ και επέστρεψε στην Άγκυρα.

Επίσης έκτακτη σύσκεψη της κεντρικής επιτροπής του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος, συγκάλεσε και ο αρχηγός του κόμματος Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου.

Σύμφωνα με το CNN o τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου είχε επικοινωνία με τον Γ.Γ του ΝΑΤΟ Στόλτενμπεργκ. Ωστόσο δεν έγινε γνωστό αν αναφέρθηκαν στο θέμα του Ιντλίμπ.

Οι ένοπλες δυνάμεις της Τουρκίας πλήττουν με πυροβολικό τη νύχτα της Πέμπτης προς Παρασκευή θέσεις του καθεστώτος του Μπασάρ αλ Άσαντ, λίγες ώρες αφότου υπέστησαν 22 απώλειες σε αεροπορικό βομβαρδισμό στην Ιντλίμπ, στο βορειοδυτικό τμήμα της Συρίας, σύμφωνα με την τουρκική προεδρία.

Σε ανακοίνωση των υπηρεσιών του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν που δόθηκε στη δημοσιότητα πριν από λίγο από τον διευθυντή επικοινωνίας της προεδρίας Φαχρετίν Αλτούν, η Άγκυρα προτρέπει τη διεθνή κοινότητα να «αναλάβει τις ευθύνες της» στην Ιντλίμπ.

Σύμφωνα με τον Αλτούν, η τουρκική κυβέρνηση αποφάσισε να «ανταποδώσει» στις συριακές κυβερνητικές δυνάμεις το πλήγμα που δέχθηκε με «τον ίδιο τρόπο» και «όλοι οι γνωστοί» στόχοι στην περιοχή δέχονται πυρά από την τουρκική πολεμική αεροπορία, το πυροβολικό και άλλα χερσαία στοιχεία.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Νέος θάνατος μυστήριο στη Ρωσία – Νεκρός με μια σφαίρα στο κεφάλι ο υπουργός Μεταφορών λίγο μετά την αποπομπή του από τον Πούτιν
Για «αυτοκτονία» κάνουν λόγο τα ρωσικά μέσα ενημέρωσης ενώ υπάρχουν υποψίες για το αν έπαιξε ρόλο η θητεία τους ως κυβερνήτης του Κουρσκ
Ρωσία - Υπουργός Μεταφορών 7
Δύο αδελφές πνίγηκαν αγκαλιασμένες στο Τέξας: «Μαμά, μπαμπά σας αγαπάμε», έγραψαν στο τελευταίο τους μήνυμα
Νεκρές οι Μπλερ και Μπρουκ Χάρμπερ, 13 και 11 ετών, αγνοούνται οι παππούδες τους, οι γονείς σώθηκαν την τελευταία στιγμή - Νεκροί 27 κατασκηνωτές και ομαδάρχες στην κατασκήνωση Camp Mystic
Κρεβάτια μέσα στη κατασκήνωση Camp Mystic