Κόσμος

Συρία: Η πρώτη μέρα καταστροφής χημικών όπλων

Οι ξένοι ειδικοί οι οποίοι βρίσκονται στη Συρία επέβλεψαν χθες (Κυριακή) την καταστροφή κεφαλών πυραύλων, βομβών και εξοπλισμού για την ανάμιξη χημικών ουσιών, κατά την πρώτη ημέρα της διαδικασίας καταστροφής των χημικών όπλων της εμπόλεμης χώρας, όπως ανακοίνωσε προ ολίγου ο Οργανισμός Ηνωμένων Εθνών.

Οι ειδικοί επέβλεψαν συριακό ειδικευμένο προσωπικό το οποίο «χρησιμοποίησε συσκευές οξυγονοκόλλησης και φορητές συσκευές λείανσης για να καταστρέψει ή να καταστήσει αδύνατο να χρησιμοποιηθούν μια σειρά από υλικά», όπως ανέφεραν σε μια κοινή ανακοίνωσή τους που δόθηκε στην δημοσιότητα στη Νέα Υόρκη ο ΟΗΕ και ο Οργανισμός για την Απαγόρευση των Χημικών Όπλων (ΟΑΧΟ).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Συρία: αρχίζει η ιστορική επιχείρηση καταστροφής χημικών

Ελληνική εμπλοκή στη καταστροφή των χημικών της Συρίας;

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Καταδικασμένος για τη δολοφονία των παιδιών του ο 66χρονος που χτύπησε άγρια τον Οζγκιούρ Οζέλ στην Κωνσταντινούπολη
Ο 66χρονος ανέφερε πως επιτέθηκε στον πρόεδρο της τουρκικής αξιωματικής αντιπολίτευσης καθώς είχε νευριάσει που απορρίφθηκε η αίτηση για κάρτα σίτισης που είχε υποβάλει στο CHP
O άνδρας που επιτέθηκε στον πρόεδρο της τουρκικής αξιωματικής αντιπολίτευσης 1