Κόσμος

Συρία: Η τζιχαντιστική οργάνωση Σαράγια Ανσάρ Αλ Σούνα ανέλαβε την ευθύνη για την τρομοκρατική επίθεση σε ορθόδοξη εκκλησία

Οι τζιχαντιστές ισχυρίστηκαν ότι η επίθεση στην εκκλησία του Προφήτη Ηλία ήταν αντίποινα για «προκλήσεις από Χριστιανούς στη Δαμασκό»

Μια σχετικά άγνωστη τζιχαντιστική οργάνωση, η Σαράγια Ανσάρ αλ Σούνα (Ταξιαρχία Υποστηρικτών Σουνιτών), ανέλαβε σήμερα Τρίτη (24.6.25) την ευθύνη για την επίθεση αυτοκτονίας την Κυριακή στην ορθόδοξη εκκλησία του Προφήτη Ηλία στη Δαμασκό που προκάλεσε τον θάνατο τουλάχιστον 25 πιστών και τον τραυματισμό 63.

Σε μήνυμα που δημοσιεύτηκε στα social media, η τζιχαντιστική οργάνωση ισχυρίστηκε ότι η επίθεση στην ορθόδοξη εκκλησία ήταν αντίποινα για αυτό που χαρακτήρισε ως «προκλήσεις από Χριστιανούς στη Δαμασκό». Απείλησε με νέες επιθέσεις, συμπεριλαμβανομένων αυτοκτονίας.

Στο παρελθόν, η ομάδα αυτή είχε εκτοξεύσει απειλές προς Χριστιανούς, Αλαουίτες, Δρούζους και σιίτες Μουσουλμάνους.

 

Ο μεταβατικός πρόεδρος της Συρίας Άχμαντ αλ Σάρα δεσμεύτηκε χθες ότι θα οδηγηθούν στη δικαιοσύνη τα πρόσωπα που εμπλέκονται στην «ειδεχθή» επίθεση εναντίον της εκκλησίας.

Οι ισλαμιστικές αρχές της Συρίας κατηγόρησαν ευθέως την τζιχαντιστική οργάνωση Ισλαμικό Κράτος για την επίθεση και ανακοίνωσαν συλλήψεις χθες Δευτέρα στο πλαίσιο μιας επιχείρησης ασφαλείας.

Οι συριακές αρχές κατηγόρησαν μέλος της τζιχαντιστικής σουνιτικής οργάνωσης ότι είναι ο δράστης της επίθεσης αυτοκτονίας κατά της εκκλησίας του Προφήτη Ηλία.

Σύμφωνα με τον υπουργό Εσωτερικών Άνας Χατάμπ, μια επιχείρηση διεξήχθη εναντίον «τοποθεσιών πυρήνων της τρομοκρατικής οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος». Το υπουργείο τόνισε ότι η έρευνα συνεχίζεται και όλοι οι ένοχοι θα τιμωρηθούν.

Αλλά στην ανακοίνωσή της, η Σαράγια Ανσάρ αλ Σούνα -η οποία έχει μόνο μερικές εκατοντάδες ακόλουθους στο Telegram- απέρριψε αυτή την εκδοχή, αποκαλώντας την «ψευδή και κατασκευασμένη».

Ανέλαβε την ευθύνη για μια επίθεση τον Φεβρουάριο στο χωριό Αρζέχ στην επαρχία Χάμαρα και έχει απειλήσει άτομα που συνδέονται με την μη κυβερνητική οργάνωση Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Μασαγιόσι Σον: Ο Ιάπωνας δισεκατομμυριούχος και ιδρυτής της SoftBank είναι ο αγαπημένος ξένος επενδυτής του Ντόναλντ Τραμπ
Τα μεγάλα στρατηγικά ανοίγματα της SoftBank στις ΗΠΑ έχουν αναδείξει τον όμιλο σε έναν από τους σημαντικότερους επενδυτές στη χώρα - Ανάλυση των Financial Times
Μασαγιόσι Σον και Ντόναλντ Τραμπ
Κίνα: Το Πεκίνο ετοιμάζει μια γιγαντιαία στρατιωτική παρέλαση για να κάνει επίδειξη ισχύος στους αντιπάλους της
Η Κίνα ετοιμάζεται να πραγματοποιήσει τη μεγαλύτερη στρατιωτική παρέλαση στην ιστορία της – Πίσω από τα φουτουριστικά όπλα, ο στόχος είναι να προβληθεί ισχύς και αποτροπή, γράφει το πρακτορείο Reuters
Πρόβα πτήσης πριν από στρατιωτική παρέλαση στο Πεκίνο, Κίνα
Γαλλία: Ο Φρανσουά Μπαϊρού θα ζητήσει ψήφο εμπιστοσύνης στις 8 Σεπτεμβρίου – «Ο μεγαλύτερος κίνδυνος θα ήταν να μην κάνουμε τίποτα»
Ο πρωθυπουργός της Γαλλίας έχει παρουσιάσει σχέδιο περικοπών άνω των 40 δισ. ευρώ στις δημόσιες δαπάνες που έχει προκαλέσει την έντονη αντίδραση τόσο της αριστερής όσο και της δεξιάς αντιπολίτευσης
Francois Bayru 1
Η Ουκρανία καταγγέλλει τον σκηνοθέτη Γούντι Άλεν μετά την εμφάνισή του σε φεστιβάλ κινηματογράφου στη Ρωσία
Ο Αμερικανός κινηματογραφιστής κατηγορείται ότι εξυπηρετεί την προπαγάνδα του Κρεμλίνου, αφού συμμετείχε διαδικτυακά σε φεστιβάλ στη Μόσχα και έκανε εγκωμιαστικά σχόλια για τον ρωσικό κινηματογράφο, σύμφωνα με το Politico
Ο Αμερικανός σκηνοθέτης Γούντι Άλεν