Παρασκευή, 19 Απρ.
15oC Αθήνα

Συρία: Καταρρίφθηκε ελικόπτερο των κυβερνητικών δυνάμεων! Δείτε το βίντεο

Συρία: Καταρρίφθηκε ελικόπτερο των κυβερνητικών δυνάμεων! Δείτε το βίντεο

Ακόμη ένα ελικόπτερο των κυβερνητικών δυνάμεων στη Συρία καταρρίφθηκε από Σύρους αντάρτες, υποστηριζόμενους από την Τουρκία.

Η κατάρριψη του ελικοπτέρου έγινε δυτικά του Χαλεπίου στη βορειοδυτική περιοχή Ιντλίμπ στη Συρία, όπου οι μάχες έχουν ενταθεί το τελευταίο διάστημα, μετέδωσε το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu.

Στρατιωτική πηγή των ανταρτών και αυτόπτες μάρτυρες δήλωσαν στο Reuters πως ρωσικά αεροσκάφη επιτέθηκαν σε περιοχές στην ύπαιθρο δυτικά του Χαλεπίου νωρίτερα σήμερα, αλλά αποσύρθηκαν μετά την κατάρριψη του ελικοπτέρου.

Την είδηση μετέδωσε και το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων δικαιωμάτων, σύμφωνα με το οποίο το ελικόπτερο επλήγη από πύραυλο των τουρκικών δυνάμεων στην επαρχία του Χαλεπίου. Ο διευθυντής του Παρατηρητηρίου Ράμι Αμπντέλ Ραχμάν δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι τα πτώματα των δύο πιλότων έχουν εντοπιστεί.

Ο τουρκικός στρατός έχει στείλει επιπλέον όπλα και στρατεύματα στην Ιντλίμπ, στα νότια σύνορα της Τουρκίας με τη Συρία για να αντιμετωπίσει τις Συριακές κυβερνητικές δυνάμεις που υποστηρίζονται από την Ρωσία.

Το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, που παρακολουθεί τις εξελίξεις επί του πεδίου στη Συρία, ανέφερε σήμερα πως η Τουρκία έχει αναπτύξει περίπου 6.500 στρατιώτες προκειμένου να ενισχύσει τις υπάρχουσες μονάδες στη βορειοδυτική Συρία, καθώς και περίπου 1.900 στρατιωτικά οχήματα από τις αρχές Φεβρουαρίου.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις