Κόσμος

Συρία: Ξεκίνησε η αποχώρηση των αμερικανικών στρατευμάτων

Οι Ηνωμένες Πολιτείες ξεκίνησαν την απόσυρση στρατευμάτων από τη Συρία, καθώς μπαίνουν σε μια νέα φάση της εκστρατείας τους εναντίον του Ισλαμικού Κράτους, ανακοίνωσε ο Λευκός Οίκος, υποστηρίζοντας ότι το Ισλαμικό Κράτος ηττήθηκε.

“Οι νίκες αυτές επί του ISIS στη Συρία δεν σηματοδοτούν το τέλος του Διεθνούς Συνασπισμού ή της εκστρατείας του. Ξεκινήσαμε να φέρνουμε στις ΗΠΑ τα στρατεύματα καθώς μεταβαίνουμε στην επόμενη φάση αυτή της εκστρατείας”, ανέφερε σε ανακοίνωσή της η εκπρόσωπος της αμερικανικής προεδρίας, Σάρα Σάντερς.

Από την ανακοίνωση της εκπροσώπου δεν είναι σαφές αν θα αποχωρήσουν και οι περίπου 2.000 Αμερικανοί στρατιώτες που που βρίσκονται στη Συρία και πότε θα γίνει αυτό. Η Σάντερς άφησε όμως να εννοηθεί ότι η Ουάσινγκτον θα παραμείνει, σε κάποιο βαθμό, δεσμευμένη στον αγώνα εναντίον των τζιχαντιστών. “Οι ΗΠΑ και οι σύμμαχοί τους είναι έτοιμες να επαναδεσμευθούν σε όλα τα επίπεδα για να υπερασπιστούν τα αμερικανικά συμφέροντα όποτε είναι αναγκαίο και να συνεχίσουμε να συνεργαζόμαστε για να στερήσουμε από τους ριζοσπάστες ισλαμιστές τρομοκράτες εδάφη, χρηματοδότηση, υποστηρίξη”, σημείωσε.

Σύμφωνα με έναν Αμερικανό αξιωματούχο, όλο το προσωπικό του Στέιτ Ντιπάρτμεντ που βρίσκεται στη Συρία θα αποχωρήσει μέσα σε 24 ώρες. Οι στρατιωτικές δυνάμεις θα αποσυρθούν όταν ολοκληρωθεί και η τελευταία φάση της τελευταίας επιχείρησης εναντίον του Ισλαμικού Κράτους.

Το χρονοδιάγραμμα για την αποχώρηση των αμερικανικών στρατευμάτων από τη Συρία αναμένεται ότι θα είναι μεταξύ 60 και 100 ημερών, πρόσθεσε η ίδια πηγή.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
ΗΠΑ: Το Πεντάγωνο «καρατόμησε» τον επικεφαλής της στρατιωτικής υπηρεσίας πληροφοριών μετά από έκθεση που αντέκρουε τον Ντόναλντ Τραμπ
Ο Τζέφρι Κρους, διευθυντής της Defense Intelligence Agency (DIA), απομακρύνθηκε από τη θέση του – Η απόφαση ελήφθη μετά από εσωτερική έκθεση για το Ιράν, που θεωρήθηκε ενοχλητική για τον Λευκό Οίκο, σύμφωνα με τους New York Times
Ο Αντιπτέραρχος της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ και Διευθυντής της Υπηρεσίας Αμυντικών Πληροφοριών (DIA) Τζέφρι Κρουζ
Το Ισραήλ καταγγέλλει «ξεδιάντροπο ψέμα» για την κήρυξη λιμού στη Γάζα από τον ΟΗΕ – Αμφισβητούν την έκθεση οι ΗΠΑ
Ο ΟΗΕ επιβεβαίωσε την Παρασκευή ότι η Γάζα πλήττεται από λιμό – Tο Ισραήλ απορρίπτει τα συμπεράσματα αυτά ως «ξεδιάντροπο ψέμα» και κατηγορεί τη Χαμάς, ενώ οι Ηνωμένες Πολιτείες αμφισβητούν τη μεθοδολογία που χρησιμοποιήθηκε
Παιδιά στη Γάζα κρατώντας κατσαρόλες 10
Βενεζουέλα: Ο Μαδούρο καταγγέλλει «εγκληματικό και παράνομο» σχέδιο των ΗΠΑ μετά την ανακοίνωση ανάπτυξης στρατευμάτων
Ο πρόεδρος της Βενεζουέλας κατηγορεί την Ουάσιγκτον ότι προετοιμάζει επίθεση κατά της χώρας του, μετά την ανακοίνωση της μαζικής ανάπτυξης αμερικανικών δυνάμεων στην Καραϊβική
Ο Πρόεδρος της Βενεζουέλας Νικολάς Μαδούρο 2