Κόσμος

Συρία: Τρεις άνθρωποι δολοφονήθηκαν με άγριο τρόπο και 26 απήχθησαν σε επίθεση του Ισλαμικού Κράτους

Τρεις άνθρωποι δολοφονήθηκαν σήμερα (11.3.2023) στη βόρεια Συρία και τουλάχιστον 26 άλλοι απήχθησαν σε μια επίθεση που αποδίδεται στο Ισλαμικό Κράτος (ΙΚ), όπως ανέφερε το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (OSDH).

Αυτή η επίθεση ανεβάζει σε 139 τον αριθμό των ανθρώπων (ανάμεσά τους 120 άμαχοι) που έχουν σκοτωθεί από τον Φεβρουάριο στη Συρία, ενώ έψαχναν τρούφες, είτε σε δολοφονικές επιθέσεις τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους, ή εξαιτίας εκρήξεων διάσπαρτων ναρκών, σύμφωνα με καταμέτρηση του Παρατηρητηρίου.

«Ένοπλοι που πιστεύεται ότι συνδέονται με πυρήνες του Ισλαμικού Κράτους» δολοφόνησαν τρεις εργάτες που μάζευαν τρούφες στην έρημο στο νότιο τμήμα της επαρχίας του Χαλεπίου της Συρίας «κόβοντας τον λαιμό τους», ανέφερε το OSDH στο Γαλλικό Πρακτορείο

Η ΜΚΟ πρόσθεσε ότι τουλάχιστον 26 άτομα, συμπεριλαμβανομένων αμάχων, μεταξύ των οποίων γυναίκες, απήχθησαν από το Ισλαμικό Κράτος στη Συρία.

Συριακά κρατικά μέσα ενημέρωσης δεν έχουν ακόμη κάποια αναφορά στην επίθεση, η οποία σημειώθηκε κοντά σε θέσεις φιλοϊρανικών ομάδων που υποστηρίζουν το καθεστώς του Σύρου προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ, σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο.

Έχουν πολλαπλασιαστεί οι επιθέσεις 

Το Ισλαμικό Κράτος έχει πολλαπλασιάσει τους τελευταίους μήνες τις φονικές επιθέσεις του στη χώρα, παρότι απώλεσε όλα τα οχυρά του στη Συρία και παρά τα πλήγματα που δέχθηκε από τις δυνάμεις τόσο της Δαμασκού και της Μόσχας, όσο και του αντιτζιχαντιστικού συνασπισμού υπό τις ΗΠΑ.

Σύμφωνα με το Παρατηρητήριο, η τζιχαντιστική οργάνωση, που ήλεγχε στο παρελθόν μεγάλες εκτάσεις στη Συρία, επωφελείται από το γεγονός ότι κάτοικοι αγροτικών περιοχών απομακρύνονται από τα χωριά τους για να μαζέψουν τρούφες και τους βάζει στο στόχαστρο.

Η τρούφα της ερήμου, που συλλέγεται συνήθως από τον Φεβρουάριο έως τον Απρίλιο, πωλείται σε εξωφρενικές τιμές στη Συρία. Ένα κιλό τρούφας κοστίζει από 5 έως 25 δολάρια, ανάλογα με το μέγεθος και την ποιότητα, σε μια χώρα όπου ο μέσος μηνιαίος μισθός είναι περίπου 18 δολάρια.

Εξαιτίας της οικονομικής κατάρρευσης που προκλήθηκε από τον εμφύλιο πόλεμο που συνεχίζεται από το 2011, όλο και περισσότεροι χωρικοί αναζητούν τρούφες.

Ο εμφύλιος πόλεμος, που πυροδοτήθηκε από καταστολή διαδηλώσεων υπέρ της δημοκρατίας, έχει αφήσει μισό εκατομμύριο νεκρούς, έχει εκτοπίσει εκατομμύρια ανθρώπους και έχει κατακερματίσει τη χώρα.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ο Τραμπ έφερε την ειρήνη στη Γάζα χάρη στη δημιουργική ασάφεια του σχεδίου του: Πώς θα πείσει τον Νετανιάχου να παραμείνει στον ίσιο δρόμο
«Είναι δύσκολο να θυμηθούμε μια διεθνή συμφωνία που άφηνε τόσα πολλά ζητήματα να διευθετηθούν αργότερα» - Η προσέγγιση του Νετανιάχου μπορεί να αλλάξει πριν τις εκλογές
Τραμπ - Νετανιάχου
Φρίκη στη Βραζιλία: Φοιτήτρια νομικής «έπαιρνε ευχαρίστηση κάνοντας φόνους» - Δηλητηρίασε 4 ανθρώπους σε 5 μήνες
Η 36χρονη δεν έπαιρνε ικανοποίηση «μόνο από τη διάπραξη των εγκλημάτων, αλλά και από την παραμονή της στο περιβάλλον τους, για να παρακολουθεί τις συνέπειες»
Η 36χρονη serial killer