Κόσμος

Τα ακατάλληλα βίντεο, η αυτοκτονία κι η απόφαση δικαστηρίου για το Facebook

«Το Facebook έπρεπε να αφαιρέσει τα προσωπικά στοιχεία της 31χρονης γυναίκας από την Νάπολη, η οποία αυτοκτόνησε τον περασμένο Σεπτέμβριο, επειδή κυκλοφόρησαν στο διαδίκτυο εικόνες από σεξουαλικές συνευρέσεις της», λέει η δικαιοσύνη.

Πρόκειται για την τραγική ιστορία της Τιτσιάνα Καντόνε, η οποία αποφάσισε να βάλει τέλος στην ζωή της, μετά τους συνεχείς χλευασμούς που δεχόταν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, λόγω δημοσιοποίησης, στο διαδίκτυο, προσωπικών βίντεο από συνευρέσεις της.

Τα σχόλια και η αυτοκτονία

Η ίδια η Τιτσιάνα, αρχικά, είχε στείλει τις εικόνες σε λιγοστούς φίλους της. Αλλά μετά από λίγο έξι προσωπικά βίντεο άρχισαν να κυκλοφορούν ανεξέλεγκτα. Κύριο ρόλο, στην ψυχολογική κατάρρευση της Τιτσιάνα, έπαιξαν, σύμφωνα με την μητέρα της, και τα βαριά σχόλια που αναρτήθηκαν σε πολλά προφίλ του Facebook.

Mετά από την σημερινή απόφαση δικαστηρίου της Νάπολης, ο συνήγορος υπεράσπισης της οικογένειας της άτυχης Ναπολιτάνας, δήλωσε ότι το Facebook Ireland, τώρα, έχει την ηθική υποχρέωση να συνεργασθεί για τον εντοπισμό των πραγματικών στοιχείων των ατόμων εκείνων που με ανώνυμα ή πλαστά προφίλ, θέλησαν να προσβάλουν και να φέρουν την Τιτσιάνα Kαντόνε σε κατάσταση απελπισίας.

Σύμφωνα με τον δικηγόρο, η συγκεκριμένη απόφαση των δικαστών είναι σαφώς ισορροπημένη, διότι καθιστά σαφές ότι ένα hosting provider πρέπει να αφαιρεί παράνομα και προσβλητικά στοιχεία σε βάρος πολιτών, όταν υπάρχει σαφής ειδοποίηση από κάποιο χρήστη.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ξεκινά ξανά η ψηφοφορία των Καρδιναλίων για την εκλογή του νέου Πάπα - Αυξάνονται οι πιθανότητες να βγει λευκός καπνός
Μέσα στην ημέρα έχουν προγραμματιστεί 4 ψηφοφορίες, στις 10:30, 12:00, 18:30 και 20:00 το απόγευμα - Ποιες οι διαδικασίες στην περίπτωση που εκλεχθεί ο νέος Πάπας
Καμινάδα
Το Πακιστάν απειλεί με εκδίκηση την Ινδία για την επίθεση με πυραύλους – Φόβοι για κλιμάκωση των εχθροπραξιών
«Δεσμευόμαστε πως θα εκδικηθούμε κάθε ρανίδα αίματος αυτών των μαρτύρων», διεμήνυσε ο Πακιστανός πρωθυπουργός Σαμπάζ Σαρίφ σε διάγγελμά του προς το έθνος
Κατεστραμένο τζαμί μετά την επίθεση της Ινδίας στο Πακιστάν 2
Η Ρωμαιοκαθολική Εκκλησία περιμένει το «Habemus Papam» - Συνεδριάζουν ξανά οι Καρδινάλιοι, τέσσερις ψηφοφορίες σήμερα
Οι 133 Καρδινάλιοι αναμένεται να ψηφίσουν για πρώτη φορά (σήμερα) στις 10:30 το πρωί - Αυξάνονται οι πιθανότητες για την ανάδειξη του νέου Αγίου Πατέρα - Τι διαδικασία ακολουθείται με το που βγει λευκός καπνός
Κόσμος στη Βασιλική του Αγίου Πέτρου 6
Ο ΟΗΕ προειδοποιεί για απόσχιση της Σερβικής Δημοκρατίας στη Βοσνία Ερζεγοβίνη: «Η πιο σοβαρή κρίση εδώ και δεκαετίες»
Η ηγεσία της Σερβικής Δημοκρατίας ενέκρινε νόμους που υπονομεύουν κρατικούς θεσμούς και πρότεινε σχέδιο Συντάγματος, αφήνοντας να εννοηθεί πρόθεση για de facto απόσχιση
Βοσνία