Κόσμος

Τα δραματικά τηλεφωνήματα αμέσως μετά τη δολοφονία της 23χρονης Ιρίνα Ζαρούτσκα: «Βιαστείτε, αιμορραγεί, μάλλον έχει πεθάνει»

Η 23χρονη Ουκρανή Ιρίνα Ζαρούτσκα βρήκε τραγικό θάνατο τον περασμένο Αύγουστο μέσα σε τρένο, όταν μαχαιρώθηκε στον λαιμό και στο σώμα από άγνωστο άνδρα

Στη δημοσιότητα δόθηκαν τα δραματικά τηλεφωνήματα μετά τη δολοφονία της 23χρονης Ουκρανής Ιρίνα Ζαρούτσκα σε τρένο στη Σάρλοτ της Βόρειας Καρολίνας τον περασμένο Αύγουστο, με δράστη τον 35χρονο Ντεκάρλος Μπράουν, ο οποίος είχε βεβαρημένο ιστορικό βίαιων επιθέσεων.

Τα τηλεφωνήματα που έκαναν επιβάτες στις αρχές αποτυπώνουν τον πανικό και την απελπισία τους τα πρώτα δευτερόλεπτα μετά το στυγερό έγκλημα της 23χρονης κοπέλας από την Ουκρανία μέσα στο τρένο στη Βόρεια Καρολίνα, ενώ επέστρεφε από τη δουλειά της.  

«Ένας άντρας μαχαίρωσε αυτή τη γυναίκα χωρίς λόγο» ακούγεται να λέει ένας πανικόβλητος άντρας αφού ο Ντέκαρλος Μπράουν, ο οποίος είχε ιστορικό βίαιων επιθέσεων μαχαίρωσε στον λαιμό την ανυποψίαστη Ουκρανή μέσα στο τρένο.

«Σας παρακαλώ, βιαστείτε, αιμορραγεί. Αιμορραγεί πολύ» ακούγεται να λέει ο ίδιος άνδρας ο οποίος σε εμφανή σύγχυση δυσκολεύεται να απαντήσει στις ερωτήσεις του τηλεφωνητή.

Σύμφωνα με τα ηχητικά ντοκουμέντα που δημοσιεύει η New York Post, άλλο άτομο ακούγεται να λέει ότι η Ζαρούτσκα, η οποία είχε καταφύγει στις ΗΠΑ το 2022 για να γλιτώσει από τον πόλεμο στη χώρα της, «δεν ανταποκρίνεται» καθώς οι αυτόπτες μάρτυρες προσπαθούσαν να σταματήσουν την αιμορραγία πιέζοντας τα τραύματα από τα μαχαιρώματα.

«Αυτή η κυρία μόλις μαχαιρώθηκε. Υπάρχει μια κυρία στο έδαφος με πολύ αίμα…» είπε μια άλλη γυναίκα.

«Οι άνθρωποι έχουν πανικοβληθεί. Υπάρχει πολύ αίμα. Νομίζω ότι έχει πεθάνει» πρόσθεσε η ίδια.

«Μια κοπέλα μαχαιρώθηκε στο τρένο. Νομίζω ότι είναι νεκρή, φίλε. Νομίζω ότι η κοπέλα μπορεί να είναι νεκρή, φίλε… ο τύπος που το έκανε στέκεται εδώ στη ράμπα» είπε άλλος επιβάτης του τρένου.
Βίντεο από κάμερα ασφαλείας δείχνει τον δράστη να βγάζει μαχαίρι από την τσέπη του και να της επιτίθεται ξαφνικά, ενώ η νεαρή γυναίκα τον κοιτά έντρομη και προσπαθεί μάταια να προστατευθεί. Δευτερόλεπτα αργότερα η 23χρονη καταρρέει.

Η στυγερή δολοφονία

Η νεαρή γυναίκα, που είχε διαφύγει το 2022 από την Ουκρανία μετά τη ρωσική εισβολή για να βρει καταφύγιο στις ΗΠΑ μαζί με τη μητέρα και την αδελφή της, φαίνεται να κοιτά με τρόμο τον μαύρο 35χρονο Ντεκάρλο Μπράουν Τζούνιορ τη στιγμή που βγάζει από την τσέπη του ένα μαχαίρι και τη μαχαιρώνει επανειλημμένα στον λαιμό και το σώμα.

Στα τελευταία της δευτερόλεπτα, όπως δείχνει το βίντεο, γυρίζει ελαφρά το κεφάλι και κοιτάζει έντρομη τον άνδρα που κάθεται πίσω της. Το βλέμμα της, γεμάτο τρόμο και απορία, είναι η τελευταία εικόνα πριν δεχτεί το δολοφονικό χτύπημα.

Το βίντεο δείχνει τη Ζαρούτσκα να καλύπτει με τα χέρια το πρόσωπό της, προσπαθώντας να προστατευθεί μάταια, ενώ λίγο αργότερα μαζεύει τα πόδια της, που διακρίνονται γεμάτα αίμα.

Η 23χρονη καταρρέει στο δάπεδο του βαγονιού μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα, ενώ οι υπόλοιποι επιβάτες δεν σπεύδουν σε βοήθεια, εν αντιθέσει κοιτούν το περιστατικό με απάθεια. Στο φόντο ακούγεται ανδρική φωνή να σχολιάζει κυνικά: «he got that white girl».

Ο δράστης αποχωρεί από το βαγόνι με ψυχραιμία, κρατώντας ακόμη το αιματοβαμμένο όπλο.

Συνελήφθη δύο λεπτά αργότερα από αστυνομικούς στον επόμενο σταθμό.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Αποσύρθηκαν πάνω από 12 αντηλιακές κρέμες στην Αυστραλία που είχαν χαμηλότερο δείκτη προστασίας από αυτόν που έγραφαν
Δύο στους τρεις Αυστραλούς θα αφαιρέσουν τουλάχιστον ένα καρκίνωμα δέρματος στη διάρκεια της ζωής τους, ενώ η χώρα έχει από τους αυστηρότερους κανονισμούς για την αντηλιακή προστασία
Γυναίκα βοηθά άνδρα να απλώσει το αντιηλιακό σε παραλία της Αυστραλίας
Η περιουσία του Έλον Μασκ έσπασε για λίγο το φράγμα του μισού τρισεκατομμύριου δολάρια
Στην κατάταξη του Forbes μετά τον Μασκ βρίσκεται ο Λάρι Έλισον, ο ιδρυτής της Oracle, με περιουσία 350,7 δισεκατομμυρίων δολαρίων και ακολουθεί ο Μαρκ Ζάκερμπεργκ, ο διευθυντής της Meta, με περιουσία 245,8 δισεκατομμυρίων δολαρίων
Ο Έλον Μασκ
Νιου Τζέρσεϊ: 17 ετών ο stalker που σκότωσε συνομήλικη ομογενή και τη φίλη τη – Γείτονες τον έβλεπαν 3 μήνες έξω από το σπίτι της
Στη σύλληψη 17χρονου προχώρησαν οι αρχές, μετά τον θάνατο της Μαρίας Νιώτης και της Ισαμπέλα Σάλας - «Είχε κάνει καταγγελίες και δεν έγινε τίποτα. Είναι απλά μια τραγωδία»
Η 17χρονη ελληνικής καταγωγής Μαρία Νιώτης και η φίλης της Ισαμπέλα Σάλας