Κόσμος

Ταϊλάνδη: Τοξικό νέφος έστειλε 2,4 εκατομμύρια ανθρώπους στο νοσοκομείο

Στην Ταϊλάνδη, περίπου 2,4 εκατομμύρια άνθρωποι παρουσίασαν προβλήματα υγείας που συνδέονται με την ατμοσφαιρική ρύπανση από τις αρχές της χρονιάς, δήλωσαν οι υγειονομικές αρχές της χώρας, ορισμένες περιοχές της οποίας ασφυκτιούν από το τοξικό νέφος.

Η κακή ποιότητα του αέρα στην Ταϊλάνδη ώθησε 2,4 εκατομμύρια ανθρώπους να αναζητήσουν ιατρική περίθαλψη από τον Ιανουάριο, με 184.465 εισαγωγές στο νοσοκομείο μόνον αυτήν την εβδομάδα, δήλωσε χθες, Τετάρτη (19.04.2023), ο Δρ Όπας Καρνκαουινπόνγκ, γραμματέας του υπουργείου Δημόσιας Υγείας.

Σύμφωνα με την εταιρεία παρακολούθησης της ποιότητας του αέρα IQAir, η Μπανγκόκ και η πόλη Τσιάνγκ Μάι, στο βόρειο τμήμα της χώρας, βρίσκονταν το πρωί της Πέμπτης (20.04.2023) μεταξύ των πόλεων με τη μεγαλύτερη ατμοσφαιρική ρύπανση στον κόσμο.

Ο Δρ Όπας Καρνκαουινπόνγκ διευκρίνισε ότι τα αναπνευστικά προβλήματα, οι δερματίτιδες, οι φλεγμονές στα μάτια και ο πονόλαιμος βρίσκονταν μεταξύ των πιο συχνών αιτίων των ιατρικών επισκέψεων.

Οι υγειονομικές αρχές κάλεσαν τον πληθυσμό να χρησιμοποιεί μάσκες υψηλής ποιότητας N95 κατά της μόλυνσης του αέρα, να κλείνει τα παράθυρα και τις πόρτες, να περνάει τον λιγότερο δυνατό χρόνο σε εξωτερικούς χώρους και να ασκείται σε εσωτερικούς χώρους.

«Σήμερα το νέφος είναι υπερβολικό. Βήχω τόσο πολύ», αναφέρει ένας χρήστης του διαδικτύου στο Facebook. «Πονάει ο λαιμός μου. Έκανα τεστ COVID, αλλά δεν ήταν αυτό. Καθώς βλέπω το επίπεδο της μόλυνσης, (λέω) ότι μπορεί να είναι αυτό».

Η τοξική «ομίχλη» συνδέεται με τον καπνό από τις δασικές πυρκαγιές και την καύση καλαμιών από τους αγρότες, σύμφωνα με ειδικούς, όπως επίσης και με τις εκπομπές των οχημάτων και της βιομηχανίας.

Η Ταϊλάνδη έχει πάνω από 70 εκατομμύρια κατοίκους και η κακή ποιότητα του αέρα έχει μετατραπεί σε φλέγον ζήτημα καθώς πλησιάζουν οι εκλογές της 14ης Μαΐου. Η απερχόμενη κυβέρνηση κατηγορείται για ανεπαρκή δράση για την αντιμετώπιση του προβλήματος.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Μασκ κατά Νόλαν: «Θα χάσει την ακεραιότητά του» αν έχει διαλέξει μαύρη ηθοποιό για τον ρόλο της ωραίας Ελένης στην «Οδύσσεια»
Χρήστης του X ισχυρίστηκε ότι αν η Λουπίτα Νιόνγκο υποδυθεί την Ωραία Ελένη, αυτό θα αποτελεί «προσβολή» για τον Όμηρο, κάτι με το οποίο φαίνεται να συμφωνεί ο Μασκ
μασκ
Βίντεο με τον Τζέφρι Επστάιν να αποκαλεί τον εαυτό του «σεξουαλικό αρπακτικό πρώτης κατηγορίας» και να απαντάει αν είναι ο διάβολος
Ο άνθρωπος που παίρνει συνέντευξη από τον Επστάιν δεν εμφανίζεται στην οθόνη, αλλά πιστεύεται ότι είναι ο πρώην επικεφαλής στρατηγικός σύμβουλος του Ντόναλντ Τραμπ, Στιβ Μπάνον
Ο Επστάιν με άτομο άγνωστης ηλικίας στην αγκαλιά του
Έξαλλος ο Ντόναλντ Τραμπ με τα σχόλια στα Grammy: «Τα χειρότερα βραβεία όλων των εποχών», «δεν έχω πάει ποτέ στο νησί του Επστάιν»
Ο Αμερικανός πρόεδρος επιτέθηκε στον παρουσιαστή Τρέβορ Νόα μετά τα σχόλια του που τον συνέδεσαν με την υπόθεση Επστάιν και απείλησε να του κάνει μήνυση
τραμπ
Τουλάχιστον 1.000 αναφορές στην πριγκίπισσα Μέτε-Μάριτ της Νορβηγίας στα αρχεία Επστάιν: «Μου γαργαλάς το μυαλό»
Οι αποκαλύψεις για την επί χρόνια επικοινωνία τους συμπίπτουν με την έναρξη της δίκης του γιου της, o οποίος κατηγορείται για βιασμό - «Ντροπιαστική η φιλία μας»
Η πριγκίπισσα Μέτε-Μάριτ της Νορβηγίας