Κόσμος

Ταϊβάν: Όσο είμαστε ασφαλείς, τόσο η παγκόσμια αλυσίδα μικροτσίπ είναι ασφαλής

Η Γουάνγκ Μέι-Χούα, υπουργός Οικονομικών της Ταϊβάν, βρίσκεται αυτές τις μέρες στις ΗΠΑ για επίσκεψη.

Η υπουργός Οικονομικών της Ταϊβάν τη διάρκεια επίσκεψης της στις ΗΠΑ ότι αν η Ταϊβάν παραμείνει ασφαλής, τότε και η παγκόσμια εφοδιαστική αλυσίδα για τεχνολογικά σημαντικούς ημιαγωγούς (τσιπ) θα παραμείνει επίσης ασφαλής.

Η Γουάνγκ έκανε τα σχόλια της σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο Κέντρο της Ουάσινγκτον για τις Στρατηγικές και Διεθνείς Σπουδές, καθώς η Κίνα κλιμακώνει την στρατιωτική πίεση προς την Ταϊβάν, η οποία παράγει την πλειονότητα των εξελιγμένων τεχνολογικά μικροεπεξεργαστών που χρησιμοποιούνται στους ηλεκτρονικούς υπολογιστές.

Η ίδια επισκέπτεται τις ΗΠΑ αυτή την εβδομάδα αντιδρώντας σε αυτό που το γραφείο της χαρακτήρισε “ανησυχίες” σχετικά με τις αλυσίδες εφοδιασμού και γεωπολιτικά ζητήματα, αλλά και για να επισκεφτεί αμερικανικές τεχνολογικές εταιρίες, που είναι οι σημαντικότεροι πελάτες των εταιριών παραγωγής μικροεπεξεργαστών της Ταϊβάν.

Όπως είπε η υπουργός, η Ταϊβάν ενδιαφέρεται για περισσότερη συνεργασία μεταξύ της Ταϊβάν και των ΗΠΑ, προκειμένου να διασφαλιστεί ότι οι αλυσίδες εφοδιασμού θα γίνουν περισσότερο ανθεκτικές.

Η Γουάνγκ είπε ότι, με δεδομένο τον σημαντικό ρόλο της Ταϊβάν στον τομέα της υψηλής τεχνολογίας, η Κίνα θα επηρεαστεί επίσης στην περίπτωση μιας εμπλοκής της στην Ταϊβάν.

Η Γουάνγκ επικαλέστηκε τον Αμερικανό υπουργό των Εξωτερικών Άντονι Μπλίνκεν που δήλωσε ότι αν είναι να συμβεί κάτι στην Ταϊβάν, οι επιπτώσεις στην παγκόσμια οικονομία θα είναι “καταστροφικές”.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Το Ισραήλ προειδοποιεί τη Χαμάς να επιστρέψει και τις υπόλοιπες σορούς – «Γνωρίζουν πού βρίσκονται τα λείψανα, η υπομονή μας εξαντλείται»
Υπενθυμίζεται ότι ο Ερυθρός Σταυρός παρέλαβε το βράδυ της Τετάρτης ακόμη δύο νεκρούς ομήρους από τη Χαμάς, όπως επιβεβαίωσε κι ο ισραηλινός στρατός
Ένοπλοι της Χαμάς επιτηρούν τη μεταφορά των σορών Ισραηλινών ομήρων που κρατούνταν στη Γάζα
Ο Ερντογάν ανακοίνωσε «το δεύτερο μεγαλύτερο πεδίο σπάνιων γαιών στον κόσμο» – Περιλαμβάνει 694 εκατομμύρια τόνους ορυκτών
Εκτεταμένες έρευνες στην επαρχία του Εσκισεχίρ έφεραν στο φως περίπου 12,5 εκατομμύρια τόνους οξειδίων σπάνιων γαιών, καθώς και σημαντικά κοιτάσματα βαρίτη και φθορίτη
Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν
Η Γκρέτα Τούνμπεργκ καταγγέλλει το Ισραήλ: «Μου ποδοπάτησαν το καπέλο βατραχάκι και έγραψαν άσεμνα γκράφιτι στη βαλίτσα μου»
Η Γκρέτα Τούνμπεργκ, ήταν μία από τους 437 ακτιβιστές, βουλευτές και δικηγόρους που ξεκίνησαν από τη Βαρκελώνη για να παραδώσουν βοήθεια στη Γάζα, στην αποστολή του στολίσκου Sumud, η οποία αναχαιτίστηκε
Η Σουηδή ακτιβίστρια για το κλίμα Γκρέτα Τούνμπεργκ (στο κέντρο) φτάνει για να επιβιβαστεί σε πλοίο που συμμετέχει σε μια πολιτειακή νηοπομπή με προορισμό τη Γάζα 23
Η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν καλεί τη Βόρεια Μακεδονία να τροποποιήσει το σύνταγμά της αν θέλει να ενταχθεί στην ΕΕ
Οι «βουλγαρικές απαιτήσεις» προς τη χώρα μας δεν πρόκειται να γίνουν αποδεκτές, έχει ξεκαθαρίσει ο πρωθυπουργός της Βόρειας Μακεδονίας, Χρίστιαν Μίτσκοσκι
Η πρόεδρος της Κομισιόν, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν
Η Χαμάς παρέδωσε τις σορούς ακόμη 2 Ισραηλινών ομήρων στον Ερυθρό Σταυρό – «Είναι οι τελευταίες που βρήκαμε» λέει η οργάνωση
Η Χαμάς ισχυρίστηκε ότι έχει εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της και έχει επιστρέψει όλους τους ζωντανούς ομήρους στο Ισραήλ, καθώς και τις σορούς όλων των νεκρών ομήρων «στους οποίους μπόρεσε να φτάσει»
Άνθρωποι μεταφέρουν το φέρετρο με τη σορό του Ισραηλινού στρατιώτη Ντάνιελ Σιμόν Περέζ, ο οποίος σκοτώθηκε κατά τη διάρκεια της αιματηρής επίθεσης της Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου 2023 και η σορός του απήχθη και αργότερα επιστράφηκε στο Ισραήλ στο πλαίσιο συμφωνίας ανταλλαγής κρατουμένων-ομήρων και κατάπαυσης του πυρός μεταξύ του Ισραήλ και της Χαμάς