Κόσμος

Ταϊβάν: Πολεμικά πλοία και ελικόπτερο της Κίνας πλησίασαν τις ακτές μας

Το υπουργείο Εθνικής Άμυνας της Ταϊβάν ανακοίνωσε ότι εντόπισε κινεζικό ελικόπτερο και τρία πολεμικά πλοία κοντά στις ακτές της νήσου, αμέσως μετά δηλαδή τη συνάντηση της προέδρου Τσάι Ινγκ-γουέν με τον πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ, τον Κέβιν Μακάθι.

Το ελικόπτερο και τα τρία πλοία της Κίνας «εντοπίστηκαν στις 06:00» ανέφερε το υπουργείο Άμυνας της Ταϊβάν μέσω Twitter.

Οι αρχές της Ταϊβάν παρακολουθούν στενά τις κινήσεις κινεζικού αεροπλανοφόρου εν μέσω απειλών του Πεκίνου πως θα αρχίσει να κάνει ελέγχους σε πλοία στο στενό, κάτι στο οποίο η Ταϊπέι αντέδρασε ανακοινώνοντας πως δεν έχει καμία πρόθεση να συμμορφωθεί.

Το κινεζικό αεροπλανοφόρο, το Σαντόνγκ, εντοπίστηκε χθες κάπου 200 ναυτικά μίλια (370 χιλιόμετρα) ανοικτά των ανατολικών ακτών της νήσου.

Το αμερικανικό αεροπλανοφόρο USS Nimitz πλέει 400 ναυτικά μίλια ανατολικά της Ταϊβάν. Υπενθυμίζεται πως η Κίνα διεμήνυσε πως θα αντιδράσει αποφασιστικά στην επίσκεψη της Τσάι στις ΗΠΑ και τη συνάντηση με τον Μακάρθι.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
«Η Γροιλανδία δεν παραχωρείται στις ΗΠΑ – Θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για να επέλθει συμφωνία» λέει η πρωθυπουργός της Δανίας
Η Φρεντέρισεν αρνήθηκε να διευκρινίσει το περιεχόμενο των συνομιλιών με τις ΗΠΑ και συμπλήρωσε πως δεν είναι σε θέση να εκτιμήσει πόσο θα μπορούσαν να διαρκέσουν οι διαπραγματεύσεις
Η πρωθυπουργός της Δανίας, Μέτε Φρέντερικσεν
Ο βασικός ρόλος της μόνιμης παρουσίας της CIA στη Βενεζουέλα: Επαναλειτουργία της πρεσβείας τους στο Καράκας θέλουν οι ΗΠΑ
Σύμφωνα με το CNN, η CIA έχει συμβάλει στην ανατροπή του Μαδούρο και είναι έτοιμη να βοηθήσει ενεργά στη διαχείριση των σχέσεων της κυβέρνησης Τραμπ με τη νέα ηγεσία της Βενεζουέλας
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ δίνει συνέντευξη Τύπου μετά την αμερικανική στρατιωτική επίθεση στη Βενεζουέλα, στο Παλμ Μπιτς.