Κόσμος

Ταυτοποιήθηκαν δύο νέοι πίνακες του Βαν Γκογκ

Δύο νέους πίνακες ως αυθεντικούς Βαν Γκογκ έχουν ταυτοποιήσει οι ειδικοί του μουσείου Βαν Γκογκ στο Άμστερνταμ.

Ο ένας πίνακας χρονολογείται από το 1886 και απεικονίζει τη Μονμάρτη, το γνωστό καλλιτεχνικό προάστιο του Παρισιού. Ιδιοκτήτης του πίνακα είναι το Ίδρυμα Τέχνης Βαν Βλίσιγκεν. Η ταυτοποίηση του, έγινε μετά από εκτεταμένη έρευνα σε σχέση με το «θέμα, το στυλ, την τεχνική, τα υλικά και την προέλευση».

Διπλό το καλό

Από την έρευνα ταυτοποιήθηκε ακόμα ένα πίνακας, παρόμοιος, που ανήκε ήδη στη συλλογή του μουσείου Βαν Γκογκ. Δεν ήταν όμως γνωστό ότι δημιουργήθηκε από τον Ολλανδό καλλιτέχνη που ήταν γνωστός για τους ζωηρούς πίνακές του.

Και οι δύο πίνακες είναι μέρος έκθεσης με τίτλο «Πέρα από τον Ιμπρεσιονισμό. Ένα θαυμάσιο ταξίδι», στο μουσείο Σίνγκερ Λάρεν κοντά στο Άμστερνταμ.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Η στιγμή του ρεσάλτο των ΗΠΑ σε πετρελαιοφόρο στην Καραϊβική – «Διεθνή πειρατεία» καταγγέλλει η Βενεζουέλα
Το Καράκας τονίζει πως με την «εγκληματική ενέργεια» αυτή, ο αμερικανός πρόεδρος Τραμπ επιβεβαιώνει πως «ο σκοπός πάντα ήταν να αρπάξει το πετρέλαιο της Βενεζουέλας χωρίς να πληρώσει τίποτα»
Οι ΗΠΑ κατέλαβαν δεξαμενόπλοιο ανοιχτά της Βενεζουέλας
Ζελένσκι: «Παραγωγική» η πρώτη συνομιλία με τις ΗΠΑ για την ανοικοδόμηση της Ουκρανίας μετά τον πόλεμο
Στο πλαίσιο της διαπραγματευτικής διαδικασίας μεταξύ Ουκρανίας, Ευρώπης και ΗΠΑ, προετοιμάζονται τρία έγγραφα που θα αποτελέσουν τη βάση μιας ειρηνικής διευθέτησης
Ο Πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι