Πέμπτη, 18 Απρ.
19oC Αθήνα

Τεχεράνη: Τα tweet του Τραμπ ανεβάζουν τις τιμές του πετρελαίου!

Τεχεράνη: Τα tweet του Τραμπ ανεβάζουν τις τιμές του πετρελαίου!
φωογραφία Reuters

Ένα περίεργο κατηγορώ εναντίον του Προέδρου των ΗΠΑ εξαπέλυσε σήμερα ο Ιρανός διοικητής του ΟΠΕΚ, μετά την έκκληση Τραμπ προς την Τεχεράνη να βοηθήσει να μειωθούν οι τιμές του μαύρου χρυσού.

Απευθυνόμενος στον Ντόναλντ Τραμπ ο Ιρανός αξιωματούχος για τα πετρέλαια Καζμπούρ Αρντεμπιλί δήλωσε ότι “τα tweet σας έχουν αυξήσει τις τιμές τουλάχιστον κατά 10 δολάρια. Σας παρακαλώ, σταματήστε αυτή την πρακτική”.

Σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων του υπουργείου Πετρελαίου, ο Αμερικανός Πρόεδρος προσπαθεί να κλιμακώσει την ένταση μεταξύ του Ιράν και της Σαουδικής Αραβίας και κάλεσε τις ΗΠΑ να συμμετάσχουν μαζί με τις άλλες μεγάλες δυνάμεις στην αυριανή συνάντηση με το Ιράν.

Οι υπουργοί Εξωτερικών των υπόλοιπων πέντε από τις έξι μεγάλες δυνάμεις που έχουν υπογράψει την πυρηνική συμφωνία με το Ιράν θα συναντηθούν αύριο στη Βιέννη με Ιρανούς αξιωματούχους να συζητήσουν για το πώς θα κρατήσουν ζωντανή τη συμφωνία μετά την αποχώρηση της Ουάσιγκτον από αυτή.

Και η απάντηση του Τραμπ, φυσικά με tweet…

“Το μονοπώλιο του ΟΠΕΚ πρέπει να θυμάται ότι οι τιμές του φυσικού αερίου είναι υψηλές και κάνουν λίγα για να βοηθήσουν… Μειώστε τις τιμές τώρα!”

Με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ & Twitter

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις