Κόσμος

Θεωρίες περι σκευωρίας για την υπόθεση Στρος Καν

Πληθαίνουν οι φωνές στη Γαλλία που κάνουν λόγο για “μια αρκετά περίεργη υπόθεση”καθώς ο Ντομινίκ Στρος Κάν θα έθετε υποψηφιότητα για τις προεδρικές εκλογές του 2012.

“Τα πράγματα όπως παρουσιάζονται μέχρι στιγμής δεν έχουν να κάνουν σε καμία περίπτωση με τον Ντομινί Στρος Καν που γνωρίζω” δήλωσε ένας απο τους πιο στενούς του συνεργάτες,ο Ζαν- Μαρί Λεγκέν ενώ η Κριστίν Μπουταίν, υποψήφια του Χριστιανοδημοκρατικού κόμματος μίλησε ευθέως για “σκευωρία” εναντίον του λέγοντας πως “έπεσε σε μια καλοστημένη παγίδα”.

“Η κατάσταση είναι πολύ περίεργη” είπε ο Ντομινίκ Πεγιέ, απο το Ριζοσπαστικό Κόμμα, και έκανε λόγο για “μπανανόφλουδα που πάτησε ο Στρος Καν”.

Η Αν Σενκλέρ, η σύζυγος του επικεφαλής του ΔΝΤ, δήλωσε πως δεν πιστεύει “ούτε για ένα δευτερόλεπτο τις κατηγορίες που διατυπώθηκαν εναντίον του συζύγου της”, σε ανακοίνωση της που εστάλη στο Γαλλικό Πρακτορείο.

Διαβάστε τις δηλώσεις της συζύγου του Στρος Καν

Ο επικεφαλής του ΔΝΤ βρίσκεται στο στόχαστρο των ΜΜΕ και πολιτικών αντιπάλων στη Γαλλία καθώς θα έθετε υποψηφιότητα για τις προεδρικές εκλογές της Γαλλίας το 2012. Πρόσφατα δημοσιεύτηκαν στον Τύπο φωτογραφίες του σε μία πολυτελή Porsche πράγμα που τον έβαλε στο στόχαστρο καυστικής κριτικής περί “σοσιαλιστών της σαμπάνιας”. 

Εως τα τώρα ο Στρος Καν εδίνετο από τις σφυγομετρήσεις ως το μεγάλο φαβορί για τις προεδρικές εκλογές του 2012, ως ο ικανότερος να νικήσει με μεγάλη απόσταση μάλιστα, τον Νικολά Σαρκοζί.

Σύμμαχός του στο Σοσιαλιστικό Κόμμα δήλωσε σε ραδιοφωνικό σταθμό της Γαλλίας ότι υπάρχει οργανωμένη καμπάνια εναντίον του για να σπιλωθεί η δημόσια εικόνα του. Ωστόσο και ο ίδιος έχει κατά καιρούς δώσει αφορμή για σχόλια.

Τον Οκτώβριο του 2008 ο Στρος-Καν είχε ζητήσει συγγνώμη για ένα “σφάλμα κρίσεως” που διέπραξε στη σχέση του με μια υφισταμένη του, αλλά επέμεινε πως δεν εκμεταλλεύτηκε ούτε καταχράστηκε τη θέση του, κάτι στο οποίο κατέληξε εσωτερική έρευνα από επιτροπή του διεθνούς οικονομικού οργανισμού.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Axios: Το Ισραήλ συμφωνεί στην πώληση αμερικανικών F-35 στη Σαουδική Αραβία με προϋπόθεση να βελτιωθούν οι σχέσεις τους
Το Ισραήλ είναι η μόνη χώρα στην περιοχή που έχει στο δυναμικό της τα συγκεκριμένα μαχητικά αεροσκάφη - Την ερχόμενη εβδομάδα η συνάντηση Ντόναλντ Τραμπ με Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν
Μπέντζαμιν Νετανιάχου
Αποζημίωση–μαμούθ 350.000 ευρώ στον Νιζάρ Τραμπελσί: Η ιστορία του πρώην ποδοσφαιριστή που καταδικάστηκε ως βομβιστής του Μπιν Λάντεν και αθωώθηκε το 2023
Τον Σεπτέμβριο του 2001 ο Τραμπελσί συνελήφθη ως βασικός ύποπτος για το σχέδιο επίθεσης εναντίον της βελγικής στρατιωτικής βάσης Kleine Brogel
Νιζάρ Τραμπελσί
Ντόναλντ Τραμπ: «Έχω σχεδόν αποφασίσει για τη Βενεζουέλα» – Σε ετοιμότητα ο αμερικανικός στρατός για το ενδεχόμενο επίθεσης
Συνεχείς οι συσκέψεις του Ντόναλντ Τραμπ στον Λευκό Οίκο με ανώτατους στρατιωτικούς αξιωματούχους τις τελευταίες ημέρες για το θέμα της Βενεζουέλας
Το αμερικανικό αεροπλανοφόρο USS Gerald. R. Ford