Παρασκευή, 26 Απρ.
16oC Αθήνα

Θετικός στον κορονοϊό ο ηγέτης των Δημοκρατικών στη Γερουσία, Τσακ Σούμερ

Θετικός στον κορονοϊό ο ηγέτης των Δημοκρατικών στη Γερουσία, Τσακ Σούμερ

Τετραπλά εμβολιασμένος, ο Τσακ Σούμερ έχει πολύ ήπια συμπτώματα. Ο επικεφαλής των Δημοκρατικών στη Γερουσία βρέθηκε θετικός στον κορονοϊό την Κυριακή (10.07.2022).

Ο 71χρονος Τσακ Σούμερ έχει κάνει και τις δυο πρώτες δόσεις του εμβολίου κατά του κορονοϊού αλλά και τις δυο αναμνηστικές. Θα συμμετάσχει κανονικά στις εργασίες της Γερουσίας, πάντως. 

«Παρουσιάζει πολύ ήπια συμπτώματα» της COVID-19, «βάσει των οδηγιών των CDC (των Κέντρων Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών), «θα τεθεί σε καραντίνα αυτή την εβδομάδα και θα εργάζεται εξ αποστάσεως», ανέφερε ο εκπρόσωπός του.

Η Γερουσία – μοιρασμένη εξίσου ανάμεσα στους Δημοκρατικούς και τους Ρεπουμπλικάνους, με την αντιπρόεδρο να έχει την ψήφο που κρίνει την έκβαση σε κρίσιμες διαδικασίες εάν χρειάζεται – ξαναρχίζει σήμερα (11.07.2022) τις εργασίες της, έπειτα από διακοπή δύο εβδομάδων.

Ο Σούμερ, «παρότι δεν θα είναι παρών στο Καπιτώλιο», μέσω βιντεοκλήσεων και τηλεφώνου έχει κάθε πρόθεση να τηρήσει το πρόγραμμά του και «θα παραμείνει σε σχεδόν μόνιμη επαφή με τους συναδέλφους του», σύμφωνα με ανακοίνωση του γραφείου του.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις