Παρασκευή, 29 Μαρ.
16oC Αθήνα

“Τιτανικός”: Χάνεται για πάντα! Τον καταβροχθίζουν βακτήρια του βυθού! – video

“Τιτανικός”: Χάνεται για πάντα! Τον καταβροχθίζουν βακτήρια του βυθού! – video

“Τιτανικός”, το διασημότερο ναυάγιο της Ιστορίας, χάνεται για πάντα στον βυθό του Ατλαντικού από τα βακτήρια που τρώνε σιγά – σιγά τα μέταλλά του…

“Τιτανικός” ώρα μηδέν! Το διασημότερο ναυάγιο της Ιστορίας θα εξαφανιστεί και θα μετατραπεί σε άμμο και σκόνη μέσα στα επόμενα 20 χρόνια.

Απειλείται με αφανισμό και γι’ αυτό ευθύνονται τα αμέτρητα βακτήρια που έχουν αναπτυχθεί στο κουφάρι του πλοίου και το καταβροχθίζουν.

Σ’ αυτό το συμπέρασμα κατέληξε ερευνητική ομάδα που ασχολείται με την μελέτη της κατάστασης του υπερωκεάνιου, που παραμένει στα 3.784 μέτρα κάτω από την επιφάνεια του Ατλαντικού από τις 15 Απριλίου 1912.

“Τιτανικός” : Τον σκοτώνουν ζωντανοί οργανισμοί

Η ομάδα των επιστημόνων που διεξήγαγε πολυετείς έρευνες με την βοήθεια υπερσύγχρονης τεχνολογίας, κατέληξε ότι αυτή τη στιγμή το σκάφος έχει πάνω του περισσότερη ζωή από όση είχε κατά το παρθενικό και τελευταίο ταξίδι του…

Εκατομμύρια βακτήρια και μικροοργανισμοί έχουν κάνει “σπίτι” τους, τον υγρό τάφο περίπου 1.500 επιβατών, που πνίγηκαν ή πέθαναν στα παγωμένα νερά τη μοιραία νύχτα που προσέκρουσε στο παγόβουνο.

Υπολογίζεται ότι σχεδόν 28 είδη, όπως καβούρια, γαρίδες, ανεμώνες, έχουν κάνει κατάληψη στο κουφάρι του. Όμως, το βακτήριο Halomonas titanicae, είναι αυτό που αυξάνει την σκουριά, οδηγώντας σταδιακά στην απώλεια υλικού.

Οι επιστήμονες θεωρούν, μάλιστα, ότι σε περίπου 20 – 50 χρόνια από σήμερα, τα βακτήρια δεν θα έχουν αφήσει το παραμικρό ίχνος στο σημείο που βρίσκεται σήμερα ο “Τιτανικός”, καθώς κάθε ημέρα καταστρέφονται περίπου 180 κιλά μετάλλου!

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις